''Şehit Eşinin Yol Sorunu'' Başbakan Erdoğan'a İletilecek

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Evciler ilçesinde şehit eşinin eviyle ilgili yaşadığı yol sorununun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletileceğini bildirdi.

Kumartaşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Piyade Uzman Onbaşı Atakan Birgül'ün eşi Nurfil Birgül'ün yol sorununun, ilgililere anlatılmasına rağmen çözülemediğini belirtti.

Belediye yetkilileri tarafından ''maddi imkansızlıktan kamulaştırma yapılamadığı'', ''şehit eşinin kamulaştırma bedelini ödemesi halinde yolun açılabileceği'', ''kamulaştırmada kamu yararı olmadığı'' yönünde açıklamalar getirildiğini ileri süren Kumartaşlı, şunları kaydetti:

''Bugün burada rahat ve huzur içinde yaşamamızı şehitlerimize borçluyuz. Onların aileleri de Türk milletine emanettir. Sorunları hepimizin sorunudur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak önümüzdeki hafta Ankara'da şehit aileleri ve derneklerine yönelik organize edilen iftar programına katılacağım. Bu konuyu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğim.''

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA