Gaziemir'deki 'Yıkım' Sevindirdi

Gaziemir'de ilçe merkez ile İZBAN hattının set çektiği 9 Eylül Mahallesi'nde, demiryolu hattına paralel yol yapımına engel olan binaların yıkımı gerçekleştirildi.

Gaziemir'deki 'Yıkım' Sevindirdi
Sarnıç’tan Konak, Buca ve Beyazevler ile Çeşme otobanına bağlantı olanağı sağlayacak alternatif yolun engeli kalkmış oldu. Sarnıç’tan Akçay Caddesi’ne çıkmadan Konak, Buca ve Beyazevler ile Çeşme otobanına bağlantı olanağı sağlayacak yolun önünde engel olan binaların yıkımı gerçekleştirildi.

9 Eylül Mahallesi Kömürcüler Mevkii, 351 sokakta bulunan binaların yıkımı, kamulaştırma ve hukuki sorunların çözümü sonrasında yapıldı. İZBAN’ın devreye girmesiyle demiryolu hattının Gaziemir merkeziyle arasına set çektiği 9 Eylül Mahallesi’nde sevinçle karşılanan yıkımı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol başlattı.

İş makinesinin başına geçerek yıkımı başlatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye Meclis Başkanvekili Yılmaz Ağırtaş ve meclis üyeleri Tahsin Çuhadar, Ömer Koç, Ali Kaya, Başkan Yardımcıları Mehmet Tuncer ile Mustafa Duman yalnız bırakmadı.

Söz konusu alternatif yolun çalışmasının en kısa sürede gerçekleşeceğini belirten Başkan Şenol, "Burada kamulaştırması yapılan bazı binalarla ilgili ev sahiplerinin yargı yoluna gitmesi nedeniyle gecikme yaşandı. Alternatif yolun ulaşıma açılmasıyla, 9 Eylül Mahallesi’nde uzun süredir yaşanan büyük sıkıntı sona erecek. Mahalle halkının Gaziemir’e ve İzmir’e ulaşmaları büyük ölçüde kolaylaşacak” diye konuştu .
Kaynak: İHA