Karadeniz’de Deniz Sezonu Sona Eriyor

Türkiye genelinde deniz, ırmak, nehir, göl gibi sularda bu sezon çok sayıda boğulma olayı yaşanırken, Karadeniz Bölgesi’nde havaların yağışlı gitmesinden dolayı deniz sezonu sona eriyor.

Karadeniz’de Deniz Sezonu Sona Eriyor
Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, eğlenmek için gidilen denizlerden acı haberler almamak için vatandaşların açılan yüzme kurslarına gitmeleri gerektiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Bayrak, “Bu sezon denizden birçok üzücü haber aldık. Önümüzdeki yıllarda bu haberleri almamak için vatandaşlarımızın açılan yüzme kurslarına gitmelerini istiyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Bayrak yaptığı konuşmada, “Ülkemizde maalesef zaman zaman denize giren vatandaşlarımızın acı haberleri ile karşılaşıyoruz. Bu haberlerle karşılaşmamak için açılan yüzme kurslarına vatandaşlarımızın katılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız yüzme kurslarına gittikten sonra, yasak olmayan plajlarda denize girmelidirler. Biz vatandaşlarımızın denize eğlenmek için geldiklerini biliyoruz ve aynı şekilde mutlu bir şekilde geri dönmelerini ailelerin acı haberlerle sarsılmasını istemiyoruz. Bu süreçten sonra açılan yüzme kurslarına katılarak, en iyi şekilde yüzmeyi öğrenelim ve hatta can kurtaran eğitimleri alalım ki sahilde gördüğümüz bir boğulma tehlikesine müdahale edebilecek seviyeye gelelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA