Ermenek’te 18. Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali

Karaman’ın Ermenek ilçesinde belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali’nin 18.’si düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Ermenek’te 18. Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali
İki gün devam edecek olan etkinlikler, ilçenin Yassıkaya mevkisinde düzenlenen park açılışı ve festival yürüyüşü ile başladı.

Etkinliklere Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan festival yürüyüşünün ardından mehter takımı gösterileri ve protokol konuşmalarına geçildi. Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Reşit Keskin, Ermenek Kaymakamı Hüseyin Sayın, Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Lütfi Elvan ile Karaman Valisi Murat Koca birer konuşma yaptı. Etkinliklerin öğleden sonraki kısmında ise Pazaryeri bölgesinde kurulan panayır çadırlarının açılışı ile devam edildi. Yöresel ürünleri sergilendiği panayır açılışından sonra Ermenekli hayırsever işadamı Nadir Haranıoğlu tarafından yaptırılan Ticaret Meslek Lisesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında, Ermenek şehir stadında da 16 eşeğin katıldığı bir yarışma düzenlendi.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlikler yarın ise toplu sünnet şöleni ve akşam Zara’nın vereceği halk konseri ile sona erecek .
Kaynak: İHA