Türk-Çin Endüstriyel Parkı'' Kurulacak

Bor ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Türk-Çin İşadamları Derneği tarafından yapılması planlanan ''Türk-Çin Endüstriyel Parkı'nın proje tanıtımı yapıldı.

Bor Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Niğde Valisi ve Bor OSB Yönetim Kurulu Başkanı Alim Barut, Türk-Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Tük ve Çinli sanayiciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Niğde Valisi Alim Barut, Çinli yatırımcıların hazırladıkları projenin Niğde'yi ekonomik ve kültürel anlamda daha ileri seviyelere taşıyacağını belirterek, bu tür yatırımlara her zaman destek verdiklerini söyledi.

Türk-Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin ise, ''Türkiye ile çok iyi dostluklar kurmak istiyoruz. İki ülkenin başbakanları da bir araya geldiklerinde bu dostluğun pekiştirilmesi için adımlar atılması gerektiğini belirtmiştir'' diye konuştu.

Song Zi Bin, bu kapsamda, ekonomik ve kültürel anlamdaki işbirliğini geliştirmek amacıyla proje yaptıklarını söyledi.

Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA