TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın Açıklaması

Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şube Başkanı Barış Aydın ekonomiyi soğutma çalışmalarının sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, ''Ancak biraz olsun kemer gevşetmek, daralan piyasa ekonomisini rahatlatmak gerekiyor'' dedi.

Aydın yaptığı yazılı açıklamada cari açığın önüne geçmek için ekonomi yönetimi tarafından bir süredir uygulanan ekonomiyi soğutma çalışmalarının Sonuç verdiğini kaydederek, büyümenin yavaşladığını, cari açık ve enflasyonun düşmeye başladığını anımsattı.

Uygulanan para politikası dolayısıyla iç piyasada bir daralma yaşandığını ifade eden Değer, ''Ekonomiyi soğutma çalışmalarının bir Sonucu olan iç piyasa durgunluğunun ortadan kalkması için biraz kemer gevşetmek, iş dünyasına nefes aldırmak gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Tüketim harcamalarının azaldığını, bunun Sonucunda da piyasada nakit sıkıntısı yaşanmaya başladığını kaydeden Aydın, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

''İç piyasanın rahatlatılması, tüketimin arttırılması şart. Bugün likidite sıkışlığı yaşayan piyasaya daha fazla para verilmesi gerekiyor. İthalatın hızını kesmeye ve cari açığı düşürmeye yönelik alınan tedbirler Son derece yerindedir ve Sonuçları Son derece başarılıdır. Fakat alınan tedbirlerin böylesine uzun süreli devam etmesi ve bu denli sıkı tutulması iş dünyası için kayıptır. Beklentimiz ekonomi yönetiminin piyasaları rahatlatacak biçimde hareket etmesi, soğutma tedbirlerini frenlemesidir.''

Kaynak: AA