Çinliler Bor'da Endüstriyel Park Kuracak

Bor ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Türk-Çin İşadamları Derneği tarafından yapılması planlanan 'Türk-Çin Endüstriyel Parkı'nın projesi tanıtıldı.

Türk-Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, "Türkiye'de Bor ilçesini tercih ettik. Türkiye ile çok iyi dostluklar kurmak istiyoruz. Biz burada altyapıyı oluşturduğumuzda birçok Çinli iş adamı da gelecektir." dedi.

Bor Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Niğde Valisi ve Bor OSB Yönetim Kurulu Başkanı Alim Barut, Türk-Çin İş Adamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Türk ve Çinli sanayiciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Niğde Valisi Alim Barut, Çinli yatırımcıların hazırladıkları projenin Niğde'yi ekonomik ve kültürel anlamda daha ileri seviyelere taşıyacağını belirterek, bu tür yatırımlara her zaman destek verdiklerini söyledi.

Türk-Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin ise "Biz yurt dışında yatırım yapmayı düşünüyorduk. Bu yatırıma da Türkiye destek sağladı. Araştırmalar sonucu Türkiye'de Bor ilçesini tercih ettik. Ekonomik ve kültürel anlamdaki işbirliğini geliştirmek amacıyla proje yaptık. Türkiye ile çok iyi dostluklar kurmak istiyoruz. İki ülkenin başbakanları da bir araya geldiklerinde, bu dostluğun pekiştirilmesi için adımlar atılması gerektiğini belirtmişti. Bizler de burada yatırım yaparak dostluğumuzu pekiştirelim istedik. Biz burada altyapıyı oluşturduğumuzda birçok Çinli iş adamı Niğde'nin Bor ilçesine gelecektir. Bizlere, Endüstriyel Park projesini gerçekleştirmemiz için yardımcı olan yetkililere teşekkür ediyoruz." dedi.