Yavru Karacayı Vurdular

Sinop’un Durağan ilçesinde ava kapalı bölgede vurulmuş halde bir karaca yavrusu bulundu.

Yavru Karacayı Vurdular
Adadağın’da ağır yaralı olarak yolun kenarında yatan karacayı gören vatandaşlar yetkililere haber verdi. Durağan Kara Avcıları Derneği Başkanı Mehmet Şen ve beraberindekiler yaralı karacayı bulunduğu yerden alarak veteriner hekime götürdü. Yaralı karacanın tedavi edilecek durumda olmadığı öğrenildi.

Durağan Kara Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Şen, avlanmanın yasak olmasına rağmen bölgede gece gündüz kaçak av yapıldığını söyledi.

Avlanma bölgelerinde denetiminin yetersiz olduğunu belirten Başkan Şen, “Durağan sınırları içersinde avlanma bölgelerinde yasak olmasına rağmen av yapılmaktadır. Özellikle gece avı daha fazladır. Bununla Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bir çalışma programı hazırlamalıdır. Denetimler yetersiz kalmaktadır. Karacayı bu hale getiren kaçak avcılardır. Bölgede katliam yapılmaktadır. Omzuna tüfeğini alan ava çıkıyor. Avcılığın bir zamanı var. Kimse sezonu beklemiyor. Derneğimize üye olmayan ve derneğimizin üye sayısının on katından fazla kaçak avlanma yapan var. Artık buna bir denetim gelmesini istiyoruz. Yetkililerin bir an önce konu üzerinde ciddi çalışma yapmasını bekliyoruz” dedi .
Kaynak: İHA