Servisçiler Yeni Eğitim Sistemine Hazır

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Servis Odası Başkanı Hamza Öztürk, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak '4+4+4' eğitim sistemi saatlerinin kendilerini etkilemeyeceğini belirterek, yeni sisteme hazır olduklarını açıkladı.

Servisçiler Yeni Eğitim Sistemine Hazır
İstanbul’da okul servisçileri 2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak '4+4+4' eğitim sistemi saatlerine hazır. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Servis Odası Başkanı Hamza Öztürk, yeni eğitim sistemi saatlerinin kendilerini etkilemeyeceğini belirterek, “Yeni eğitim sisteminde sitem oturdukça taşıması da oturacaktır. Ancak saat 05.30, 06.30 ve 07.30 gibi eğitime başlama saati olabileceğine kanaat getirmiyorum. Olsa da servis aracının olacağı yerde çok kolay aşılır. İki farklı saatte 07.30’da bir aracımız toplar, 05.30’da bir aracımız toplar; çok fazla problem olmaz” dedi.

Küçük çocukları evlerinden alacaklarını belirten Öztürk, “Kış aylarında kar olduğu zaman İstanbul Valiliğimiz tehlikeyi gördüğü anda okullar kapanıyor. Buzlanmaya gelince Büyükşehir Belediyesi tedbirlerini zaten alıyor. Bizim ana arterlerde çok fazla bir sıkıntımız olmuyor. Küçük çocukları evden alacağız, onun için kimse tedirgin olmasın” diye konuştu.

Yeni eğitim sistemi saatleriyle ilgili olarak bir sıkıntı görmeyeceklerini ifade eden Öztürk şunları söyledi: “Yeni eğitim sistemini destekliyoruz. En azından yetiştireceğimiz neslin biraz daha aile bireyleri tarafından 4 sınıfta yönlendirilmesi olumludur. Bunu çocuğa bıraktığımız zaman 5’nci sınıfaki çocukların çoğu topçu olmak ister. Sizde düşünün bizde düşünelim bizim velilerden ricamız çocuklarını asla korsan servis aracı veya korsan binek aracına teslim etmesinler. Çünkü bu araçların hiçbir standartları yok. Oysa bu servis aracının uyması gereken birçok kural var. Bizim ricamız veliler duyarlı olsunlar çocuklar bizim canımız, canlarını herkese emanet etmesinler.”
Kaynak: İHA