Lahit Mezardan Değersiz Madeni Paralar İle Zımpara Çıktı

Karaman’da bir bahçe evinde ele geçirilerek Karaman Müzesi'ne teslim edilen lahit mezarın kapağı uzman bir ekip tarafından açıldı.Açılan mezarın içerisinden değersiz madeni paralar ile bir parça zımpara çıktı.

Lahit Mezardan Değersiz Madeni Paralar İle Zımpara Çıktı
Edinilen bilgiye göre, 4 Nisan 2012 tarihinde bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kazımkarabekir ilçesine bağlı Karalgazi Köyü Taş Ocakları mevkisinde bulunan bir bahçe evine operasyon düzenledi.

Mahkeme kararı ile arama yapan ekipler, evin bitişiğinde depo olarak kullanılan bölümde küçük bir kısmı çekiçle kırılmış, üzerinde insan ve hayvan figürlerinin bulunduğu kapağı açılmamış lahit mezar ele geçirdi. Ele geçirilen lahit mezar daha sonra incelenmek üzere Karaman Müzesine teslim edilmişti. Ele geçirilen ve üzerindeki figürlere bakınca Geç Roma veya Erken Bizans dönemine ait olduğu sanılan mezar bugün Kültür ve Turizm Bakanlığının görevlendirdiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden gelen uzman bir ekip tarafından kapağı açıldı. Açılan mezarın içerisinden değersiz madeni paralar ile bir parça zımpara kağıdı çıktı.

Mezarın içerisinden değersiz madeni para ile bir parça zımpara kağıdının çıkması nedeniyle, gerçeğine yakın bir şekilde yapılan lahit mezarın satılmak amacıyla yapılmış ve içerisindeki değersiz paraların da göstermelik olarak konulmuş olabileceği tahmin edilirken, mezarın yine de tam anlamıyla inceleneceği öğrenildi. Mezarın açılan kapağı yeniden kapatıldı

Öte yandan, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de uzman ekibin hazırlayacağı rapor doğrultusunda bir açıklamanın yapılacağını bildirdi .
Kaynak: İHA