Racel Corrie'nin Annesi Açıklama Yaptı

Gazze'de 2003'te bir gösteri sırasında İsrail'e ait bir buldozer tarafından ezilerek hayatını kaybeden Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie'nin ailesinin orduya açtığı davanın İsrail mahkemesince reddedilmesinden sonra, Corrie'nin ailesi mahkeme kararına tepki gösterdi.

Rachel Corrie'nin annesi Cindy, babası Crag ve kız kardeşi Sarah Corrier, kaldıkları otelde bir basın toplantısı düzenledi.

Oldukça üzüntülü oldukları görülen aile üyeleri adına açıklamayı Racel Corrie'nin annesi Cindy Corrie yaptı. Corrie, kararı üst mahkemeye temyize götüreceklerini belirterek, "Mahkeme kararıyla hukukun üstünlüğü ve insan hakları açıkça çiğnenmiştir" diye konuştu.

Toplantıda hazır bulunan Corrie ailesinin avukatı Hüseyin Ebu Hüseyin de, "Karar uluslararası hukuka ve insanlığa karşıdır. Davayı ailenin isteği üzerine temyiz için bir üst mahkemeye taşıma kararı aldık" dedi.

AA muhabirinin "Mahkemeden bu yönde bir karar çıkmasını bekliyor muydunuz-" şeklindeki sorusuna anne Cindy Corrier, "Bugün büyük bir şok yaşadım ama çıkan karar yine de benim için sürpriz olmadı. Kızım Rachel'in öldüğü gün en acılı günümdü. O günü elbette bugünle mukayese etmem mümkün değil ama yine de bugün mahkemenin verdiği karar, beni onun öldüğü gün kadar üzdü'' dedi.

Muhabir: Taner Aydın- Orhan Güvel / Fatih Okumuş

Yayıncı: Ogün Duru
Kaynak: AA