Alman Hükümetinin Küçük Ortağı, Sosyal Yardımlardan Kesinti İstiyor

Almanya'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hür Demokrat Parti'nin (FDP) bütçe uzmanları, hükümetin gelecek yıl sosyal yardımlarda en az 4 milyar euro tutarında tasarruf etmesi gerektiğini hesapladı.

Alman Hükümetinin Küçük Ortağı, Sosyal Yardımlardan Kesinti İstiyor
Bild gazetesinin verdiği habere göre liberal ortağın maliye uzmanları çocuğuna bakmak üzere izne ayrılan çalışanlara ödenen ebeveyn parasında da kesintiye gidilmesini istiyor. Buna paralel olarak koalisyon tarafından planlanan “çocuk bakım parası” uygulaması ile Federal Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen'in hazırladığı “ek emeklilik desteği” uygulamasından ise tamamen vazgeçilmesi talep ediliyor.

FDP Federal Meclis Grubu'nun mali politikalar sözcüsü Otto Fricke Bild gazetesine verdiği demeçte 2013 yılında yapılacak yeni borçlanmaların en fazla 15 milyar euroyu bulacak seviyeye çekilmesinin mümkün olduğunu belirterek, Almanya'nın yapacağı tasarruflar ile Avrupa'ya örnek olması gerektiğini savundu.

Bilindiği üzere Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin hazırladığı bütçe teklifi gelecek yıl için 18,8 milyar euro tutarında yeni borçlanma yapılmasını öngörüyor .