Yörükler, 40 Güney Koreli Aileyi Toroslarda Çadırda Ağırlayacak

Yörükler, Türk-Güney Kore dostluk ve kardeşlik köprüsünü geliştirmek için 40 aileyi Yörük çadırında misafir edecek.

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD), Türklerin Anadolu'yu yurt edinişlerinin 941'inci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Güney Kore'den gelecek olan 40 aileyi, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi yaylaları ile Konya Beyşehir Dumanlı Yaylası'nda bulunan Yörük çadırlarında ağırlayacak. Dernek Başkanı Ömer Gürler, yaptığı açıklamada, Güney Kore-Türk Dostluk ve Kardeşlik Derneği ile yaptıkları görüşme sonucu, Türk-Güney Kore dostluk ve kardeşliğini geliştirmek için 40 aileyi Yörük çadırında ağırlayarak, Türk misafirperverliğini göstereceklerini söyledi.

Geçen yıl 20 Güney Koreli öğrenciyi Toroslarda gezdirerek Yörük çadırında ağırladıklarını hatırlatan Gürler, amaçlarının, Torsolarda kırsal ve agro turizmini yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Torosları agro turizmine kazandırmada Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın her zaman destek olduğunu belirten Gürler, Güney Korelilerin de deniz, kum ve güneş turizmini fazla tercih etmemesinin bölgede agro turizminin yaygınlaşması için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.

Gürler, "Önümüzdeki günlerde yabancı konuklarmız gelecek. Amacımız, Türk-Güney Kore dostluk ve kardeşliğini ileri noktaya taşımak. Güney Koreliler zaten Kore Savaşı'nda yaptığımız destekten ötürü çok seviyor. Aynı zamanda 10 asırlık kültürümüzü tanıtmak ve yerinde görmelerini istiyoruz." dedi.

Toroslarda yaşayan Yörüklerin, Sultan Alparslan'ın 1071 Malazgirt Zaferi sonrası Anadolu'nun Türkleşmesi için gönderdiği Türkmenler olduğunu belirten Gürler, Malazgirt Savaşı Zaferi'nin 941. yıl dönümünde Anadoluyu yurt edinmelerini sağlayan Sultan Alparslan'ı rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti .