Gökçeağaç’ta Karadede Panayırı

Samsun’un Bafra ilçesinin Gökçeağaç köyünde yapılan "Karadede Panayırı" büyük ilgi gördü.

Gökçeağaç’ta Karadede Panayırı
Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖK-DER) tarafından düzenlenen panayırda konuşan GÖK-DER Başkanı Turgut Demir, bu yıl ikincisini düzenledikleri panayırı geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Turgut, "46 yıl önce şu an oturduğumuz yerde dedelerimiz güreş tutar, ninelerimiz yanıçlar yapardı. Biz de 46 yıl sonra dedelerimizin, ninelerimizin kültürünü yaşatmak için bu panayırı düzenledik. Panayır yapmak hiçbir şey değildir ama panayırı bu köyde yapmak, köyde her şeyi değiştirmek demektir" dedi

Köy muhtarı Avni Demir de imece ruhunu canlandırmak, dostluk duygularını pekiştirmek istediklerini söyledi.

Panayırda yapılan tatlı ve börek yarışmasına on yarışmacı katıldı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmede tatlı yarışmasında Gülsüm Tüngör birinci olurken, börek yarışmasında da Şaziye Kocabaş birinciliği elde etti. Yarışmada dereceye girenler 2011 yılı panayır ağası Ali Kocabaş ve köy muhtarı Avni Demir tarafından verildi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de panayırda yaptığı konuşmada, “Gökçeağaç köyümüzde bu etkinliğin yapılması bizleri mutlu etti. Türk toplumu olarak önce köyde birliğin sağlanması sonra ilçede, ilde ve Tüm Türkiye’de birliğin sağlanması açısından çok önemli" diye konuştu.

2011 yılı panayır ağasına Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından teşekkür plaket verildi.

Yapılan ağalık ihalesinde ise 11 bin lirayla Fehmi Kılıç yeni panayır ağası oldu.

Etkinlikte sihirbaz Erkin’in yaptığı gösteriler minik seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı. Samsun Atakum Belediyesi Halk Oyunları ekibinin Samsun yöresi oyunları sonrasında yerel sanatçıların söylediği türkü ve şarkılarla devam eden etkinlikte Bafra Havacılık Kulübü'nün gösterisi büyük ilgi gördü.

Panayır alanını dolduran vatandaşlar yaktıkları mangal ve semaverlerle hafta sonunu değerlendirirken, diğer taraftan müzik eşliğinde eğlendiler. Etkinlik yerel sanatçıların konseriyle son buldu.

Etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Cemalettin Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Kaynak: İHA