Dipsiz Göl ve Dipsiz Göl Şelalesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Doğanşar ilçesinde bulunan Dipsiz Göl ve Dipsiz Göl Şelalesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

İlçeye yaklaşık 16 kilometre mesafede bulunan göl ile ve yaklaşık 25 metre yükseklikten dökülen ve ormanlık alanın içerisinde güzel bir görünüme sahip olan şelale, görenleri adeta büyülüyor.

Ziyaretçi akınına uğrayan Dipsiz Göl ve Dipsiz Göl Şelalesi'nin turizme kazandırmak istediklerini belirten Doğanşar Belediye Başkanı Halil Balık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ''göl ve şelale için proje yaptırın, biz burayı turizme açalım'' diye öneride bulunduğunu anımsattı.

Balık, şunları kaydetti:

''Kaymakam bey projeyi hazırlattı. Sıkıntımız, şelalenin de gölün de etrafı hazine yerine vatandaşın mülkiyetinde. Kamulaşma yapamadan buralara giremiyoruz. Sıkıntımız bu. Buraları yaz turizmine, yayla turizmine açacağız. O yüzden şimdi hiç bir şey yapamıyoruz. İleride inşallah bakanlığımız kamulaştırma yaparsa burayı turizme açacağız.''

Projeyle vadiden geçen derenin üzerine köprü yapılacağını belirten Balık, kütük evler, oturma alanları, şelaleye yürüyüş merdiveni yapılması fikrinin de projede yer aldığını bildirdi.
Kaynak: AA