Türkiye Triatlon Federasyonu, Parkurları Açıkladı

Eğirdir'de 26 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek triatlon yarışlarının parkurları açıklandı.

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilecek yarışlar, yıldızlar, gençler ile yaş gurupları ve elitler olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecek.

Yüzme etabı, yıldızlar ve gençler kategorileri için belirlenen parkurda 1 tur, elitler ve yaş gurupları kategorisinde ise 2 tur üzerinden yapılacak.

Bisiklet etabında yarışmacılar, 5 kilometreden dönüş yapacaklar. Bu etapta yıldızlar kategorisinde 2 tur, gençler kategorisinde 4 tur, elitler ve yaş grupları kategorilerinde ise 8 tur atılacak.

Koşu etabında ise yarışmacılar bin 250 metreden dönüş yapacaklar. Bu etapta yıldızlar kategorisinde 1 tur, gençler kategorisinde 2 tur, elitler ve yaş grupları kategorisinde ise 4 tur atılacak.

Yarışlar için oluşturulacak değişim alanı, liman bölgesinde oluşturulacak. Yarışların gerçekleştirileceği bölge müsabaka günü araç trafiğine kapatılacak. Yayalar ve izleyicilere müsabakaları izleyebilmeleri için özel bölgeler belirlenecek.

Açıklamada ayrıca, yarışmacılar için belirlenen konaklama tesislerinde 260 kişilik yer ayrıldığı ve gecelik konaklama ücretinin 6 lira olduğu bildirildi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA