Balıkesirli Şehit Uzman Çavuş'un Cenazesi Yarın Toprağa Verilecek

Balıkesirli Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in cenazesinin yarın öğleyin cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenecek askeri tören ile toprağa verileceği bildirildi.

Balıkesirli Şehit Uzman Çavuş'un Cenazesi Yarın Toprağa Verilecek
Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin beraberinde Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Savaştepe ilçesindeki şehit evine giderek aileye taziyede bulundu. Taziye ziyaretinde, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Şahar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, İl Emniyet Müdür Vekili Uğur Gül, İl Müftüsü Turgut Açari, Kaymakam Ahmet Karakaya, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, Sarıbeyler Belediye Başkanı Lütfi Arslan da hazır bulundular. Vali Vekili Nusret Şahin şehit babası Rıfat Zengin ve şehidin annesi Aynur Zengin'e başsağlığı dileğinde bulundu. Olaydan duyduğu üzüntüyü diye getiren Şahin, baba Rıfat Zengin ile yakından ilgilendi. Nusret Şahin, şehidin ailesi için her türlü desteğin verilecegini belirtti.

Bu arada, şehidin nişanlısı Makbule Kartepe de Savaştepe'deki evde aileyle birlikte acı yaşadı. Gözyaşına boğulan genç kadını ailesi ve nişanlısı olan şehit uzmanın yakınları teskin etti. Henüz nişanlandıkları sevgilisiyle önümüzdeki sene evlilik planı yapıp hazırlıklara başlayan Makbule Kartepe, şehidin evinde gözyaşı döküp yas tuttu.

CENAZE YARIN
Öte yandan, Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in cenazesi Van'da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Balıkesir'e getirildi.

Bugün ikindi namazını müteakip planlanan cenaze namazı uçağın yetişmemesi üzerine yarına ertelendi. Şehidin cenazesinin yarın Savaştepe ilçe merkezinde cuma namazının ardından düzenlenecek askeri tören ile toprağa verileceği bildirildi.

Balıkesir Belediye Başkanlığı yarın saat 11.30'da Atatürk Stadı önünden Savaştepe ilçesine cenazeye katılmak isteyen vatandaşlar için otobüs kaldırılacağını duyurdu .
Kaynak: İHA