Karahacip 3. Kültür ve Turizm ve Tanıtım Şöleni Büyük Coşkuya Sahne Oldu

Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Karahacip Beldesinde düzenlenen 3. Kültür ve Turizm ve Tanıtım şöleni büyük bir coşkuya sahne oldu.

Karahacip 3. Kültür ve Turizm ve Tanıtım Şöleni Büyük Coşkuya Sahne Oldu
Etkinlikler kapsamında Karahacip belediyesi tarafından yapımı tamamlanan atıksu arıtma tesisi, kilittaşı çalışmaları ve sentetik çim sahasının açılışı gerçekleştirildi.

Şölene Vali Yardımcısı Zülkarnin Öztürk, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Ortaköy Kaymakamı Zeilha Uyan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve belde sakinleri katıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan Karahacip Belediye Başkanı Hacı Ahmet Bektaş, göreve geldiği günden bugüne kadar beldeye yapılan hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye başkanı Bektaş, alt yapı çalışmaları kapsamında beldede bugüne kadar 50 bin metrekare kilittaşı döşediklerini söyledi.

Atık su arıtma tesisinin hizmete açarak temiz bir çevre kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Bektaş, sentetik çim sahayı hizmete sunmaktan dolayı da mutluluk yaşadığını belirtti.

.Bektaş, tüm bu hizmetlerin sunulmasında katkılarını esirgemeyen Çorum Valiliği, Ortaköy Kaymakamlığı, AK Parti Çorum milletvekilleri ve AK Parti il ve merkez ilçe yönetimine teşekkür etti.

HEM ÜLKEYE HEM GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ
AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ise, AK Parti olarak bir taraftan ülkeye yatırım yaparken diğer taraftan da bu ülkenin geleceği olan gençliğe yatırım yaptıklarını söyledi.

Karahacip beldesinde yetişecek gençlerin ilerde ülkeyi temsil edeceklerini dile getiren Yıldırım, “Karahacip beldemizde Atık su arıtma tesisini, kilttaşı döşenmiş yolları ve bu güzel tesisi sizlerin hizmetine sunulmasından gurur duyuyoruz. AK Parti olarak ülkemizi Şantiye haline getirdik.Ekonomimiz güçleniyor. Türkiye Avrupa’nın gözdesi artık.Eğitimde öğrencilerimize tablet bilgisayarlar vereceğiz. Yeni eğitim sistemimizle çocuklarımızı sizler yönlendireceksiniz. Bütün okullarımızı da Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olarak okutulacak. 2014 yılında Cumhurbaşkanımızı sizler seçeceksiniz. Mafyanın ve çetelerin önünü kestik.Sizlerden aldığımız güçle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmete devam yola devam'' dedi Ortaköy Kaymakamı Zeliha Uyan ise, ''Karahacip halkımızın hizmetine sunduğumuz kilit parke taşı döşenmiş yollar, arıtma tesisimiz ve bu güzel spor tesisimiz beldemize hayırlı olsun Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti olarak millete hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Karahacip Beldemize kazandırılan bu güzel spor tesisimiz 420 bin TL’ye mal oldu. Burada sadece gençlerimiz spor yapmayacak.Burada Güreşler yapılacak. Burada Bayramlar kutlanacaktır. Beldemize hayırlı ve uğurlu olsun'' diye konuştu.

Ünlü spiker Ümit Aktan da, bu tür spor tesislerinin açılışında bulunmaktan zevk aldığını, bu tesiste yetişen gençler Türkiye’yi temsil edeceklerini ifade ederek, tesisin beldeye hayırlı olması için temennide bulundu.

Konuşmaların ardından ilk olarak futbol sahası ve diğer yatırımların açılışı yapıldı. Açılışların ardından güreşlere geçildi. Çekişmeli geçen güreş müsabakalarında . baş pehlivanlıkta Ahmet Serbest birinci, Kenan Şimşek ikinci, Şaban Yılmaz üçüncü oldu.

Etkinlikler halk konserlerinin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA