Erzincan'ın Üzümlü İlçesinde Domates Hasadının Ramazan Bayramı'na Rastlaması Nedeniyle İlçe Halkı, Bayramı Tarlalarda Domates Toplayarak Geçiriyor

Üzümlü ilçesinde yoğun olarak ekimi yapılan sırık domatesi hasadının Ramazan Bayramı'na rastlaması nedeniyle ilçe halkı, bayramı tarlalarda domates toplayarak geçiriyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilçede yaklaşık 6 bin dekar alanda domates üretimi yapılıyor. İlçe halkının ana geçim kaynaklarından biri olan domatesin hasat mevsiminin Ramazan Bayramı'na rastlaması nedeniyle bir çok aile, bayramı tarlalarda domates toplayarak geçiriyor. Ailelerine yardımcı olan çok sayıda çocuk da bayramı tarlalarda karşıladı. Tarladaki mesailerinin ardından akşam bayram ziyaretlerine devam eden üreticiler, tarlaya bayramlaşmaya gelecek misafirleri için ise şeker ve çikolata bulundurmayı ihmal etmiyor.

Üretici Yavuz Koç , yaptığı açıklamada, bayramı ailesiyle domates tarlasında çalışarak geçirdiğini söyledi.

Hasat zamanı gelince ürünü toplamak zorunda olduklarını, bu nedenle bayramda da çalıştıklarını anlatan Koç, ''Birinci gün eş, dost ve akraba ziyaretlerini yaptık. İkinci günden itibaren tarlaya geldik. Tarlada bayram yapıyoruz'' dedi.

Yusuf Emre Öztaş ise arkadaşlarının gezip eğlendiğini fakat kendisinin tarlada olduğunu belirterek, ''Sadece ilk gün bayram yapabildik. İkinci gününden itibaren domates toplayıp aileme yardım ediyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Yakup Bakar / Önder Felek

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA