Bakan Eroğlu, İscehisar ve Bayat İlçesinde Gölet ve Sulama Tesislerinin Temelini Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin, önünü kesmek için terör belasının başına musallat edildiğini belirterek, ''Türkiye büyük bir ülke, terörün de üstesinden gelmek için gerekeni yapacaktır. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın, devleti yaşatacak olan millettir'' dedi.

Bakan Eroğlu, İscehisar'ın Karaağaç köyündeki Karaağaç Göleti ve Sulaması Tesisi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hızla büyüdüğünü ve bundan rahatsızlık duyanların bulunduğunu, nedeninin Türkiye'den korkmaları olduğunu söyledi.

Türkiye'de 206 baraj inşa ettiklerini, dünyada ilk 4 arasında yer alacak Artvin'deki barajın su tutmaya başladığını anlatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

''Türkiye genelinde Belçika yüzölçümü kadar bir alanı yıl sonuna kadar ağaçlandıracağız. Afyonkarahisar'da çok az olan orman varlığı yüzde 100 oranında arttırıldı. Bal ormanları oluşturduk, ceviz ve badem eylem planlarını hayata geçirdik. Karaağaç köyünde de uygun orman alanları belirlenerek köylülere badem, ceviz ekimi için 49 yıllığına verilecek. Masrafı bizden geliri 49 yıllığına vatandaşımızın olacak. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın, devleti yaşatacak olan millettir.''

Eroğlu, Türkiye'nin, önünü kesmek için terör belasının başına musallat edildiğini anlatarak, ''Türkiye büyük bir ülke, terörün de üstesinden gelmek için gerekeni yapacaktır'' dedi.

-''Türkiye büyük bir değişim geçiriyor''-

Afyonkarahisar Vali İrfan Balkanlıoğlu da, geçmiş dönemlerde Türkiye geneline yapılan yatırım tutarı kadarının bugün yalnızca Afyonkarahisar'a yapıldığını belirterek, ''Su akar Türk bakar sözü vardı maalesef... Ama bu kader değildi. Bakanımız Veysel Eroğlu geldikten sonra çok şey değişti. Şimdi, suyun tarım arazilerinin sulamasında kullanılmak üzere bu tesisler yapılıyor. Türkiye büyük bir değişim geçiriyor'' diye konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de, yoksulluğu yenmek için üretim yapmak gerektiğini dile getirerek, ''Bozkır ovaları sulanması için bu tesisler yapılıyor, vatandaşın üretmesi için tesisler yapılıyor. Türkiye genelinde '1000 günde 1000 gölet' yapılma hedefiyle yola çıkıldı ve hizmete devam ediliyor'' ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, Karaağaç Göleti ve Sulaması Tesisi'nin temelini atmak için geldiği platforma, tesislerin yapımını üstlenen firma yetkililerini çağırarak, bitirilme tarihleri konusunda pazarlık yaptı. Bakan Eroğlu, Karaağaç Göleti ve Sulaması'nın bitirilmesi tarihini 1 yıl öne çekerek, 2013 yılının aralık ayında tamamlanması sözünü aldı.

Eroğlu, daha sonra Vali Balkanlıoğlu, milletvekili Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile butona basarak tesislerin temelini attı.

Buradan İscehisar ve Bayat ilçelerine geçen Bakan Eroğlu, vatandaşlarla bayramlaştı. Ardından Bayat ilçesinin Derbent köyüne geçen Bakan Eroğlu, Derbent Göleti ve Sulaması Tesisi'nin temel atma törenine geçti.

Burada amaçlarının halka hizmet olduğunu ve yöre halkının gelirini artırmayı hedefleyen tesislerin temelini atacaklarını ifade eden Bakan Eroğlu, Derbent Göleti ve Sulaması Tesisi'nin yapımını üstlenen firma yetkilisinden de tesisin inşaasının 1 yıl içerisinde bitirilmesi sözünü aldı.

Eroğlu, ayrıca vatandaşlardan 5 çocuk yapmalarını istedi.

Eroğlu, beraberindekilerle butona basarak tesislerin temelini attı.

-Temeli atılan tesisler-

İscehisar Karaağaç köyünde inşa edilecek tesisin 6 milyon liraya mal edileceği ve 2 bin 560 dekar arazinin suyla buluşturulacağı kaydedildi.

Karaağaç Göleti ve Sulaması'nın tamamlanmasıyla çiftçilerin üretimine katkı sağlanacağı ve yıllık 1 milyon 820 bin lira gelir artışı yaşanmasının hedeflendiği bildirildi.

Bayat Derbent Göleti ve Sulaması tesislerinin ise 2 bin 290 dekar tarım arazisinin basınçlı şebekeyle sulanmasını sağlayacağı, 6 milyon 350 bin liraya mal olacağı, çiftçinin üretimine katkıda bulunarak yıllık 1 milyon 700 bin liralık gelir artışının öngörüldüğü açıklandı.

Bayat ilçe halkının sportif ve rekraaktif ihtiyaçlarına yönelik olarak da Bayat'ın mevcut göletinin çevresinin rekreasyonu projesinin 795 bin liraya mal olacağı kaydedildi.

Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA