Mihalıççık’ta Restoran ve Tekel Bayiiler Bir Bir Kapanıyor

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde restoran ve tekel bayiiler hızla kapanıyor.

Mihalıççık’ta Restoran ve Tekel Bayiiler Bir Bir Kapanıyor
Son olarak, uzun yıllardır Mihalıççık’ta Restorant işletmeciliği yapan Bahaddin Eren Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven’in destek ve katkıları ile tabelasını indirerek işletmesini Kahvehaneye çevirdi.

Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven konu ile ilgili açıklamada, "İlçemizin adı yılardır Eskişehir’de hatta ülke genelinde en çok alkol tüketilen ilçeler arasında anılıyordu. Haliyle bu durum bizleri ve tüm Mihalıççık halkını üzüyordu. Belediye Başkanlığımızın başladığı 2009 yılında tekel bayii sayısı 14 restoran sayısı ise 3 idi. Nüfusa oranladığınızda bu sayı bize çok fazla geldi. 3 yıl içinde 9 tekel bayii ve 1 restoran kapatıldı. İşletme sahiplerine talepleri doğrultusunda farklı ruhsatlar verildi.

Şimdi ise 2 restoran ve 5 tekel bayii kaldı. Amacımız alkollü yerleri kapatmak değil. Eski Kıraathane/kahvehane kültürünü tekrar yaşatmak için bir proje başlattık. Bu bağlamda restoran ve tekel bayii ruhsatlarını getirenlere gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Hatta ruhsatlarını getiren işletme sahiplerine hayırsever vatandaşlarımızda her türlü destek sözü veriyor. Daha önceki Başkanlar döneminde çok fazla tekel bayii ve restoran ruhsatı verilmiş. Belediye Başkanlığımız döneminde böyle bir ruhsat vermedik. Görevim Sona erene kadar hiçbir şekilde tekel bayii, restoran ve içki satış ruhsatı verilmeyecektir. İlçemizin kötü imajını ortadan kaldıracağız. İşletme sahiplerinden ve ilçe halkından çok olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

Restoran ruhsatını Belediyeye teslim eden ve kahvehane ruhsatı alan Bahattin Eren ise, "Uzun yıllardır restoran işletiyorum. Gerçekten zor, farklı ve vebali olan bir meslek. İlçenin kötü imaj ile anılması benide rahatsız ediyordu. Başkanımız tabela değişikliği projesinden bahsetti tüm kolaylığı sağladı. Elbirliği ile tabelamızı indirdik bismillah deyip kahvehanemizi açtık. Gerçekten çok memnunum Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu .
Kaynak: İHA