Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Dünyada birçok ekonominin çöktüğü bir ortamda Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrar ile birlik ve beraberlik içinde dünyadaki ekonomik krize meydan okuyarak emin adımlar yola devam ediyor'' dedi.

AK Parti Anamur İlçe Başkanlığı'nca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan Çağlayan, vatandaşlarla oruç açtı.

Çağlayan, daha sonra yaptığı konuşmada, Ramazan'ın rahmet, birliğin ve beraberliğin pekiştiği bir ay olduğunu belirterek, ''Bizim dinimizi diğerlerinden ayıran fark bu. Zenginin fakirin, tokun açın halinden anladığı, herkesin eşit hale geldiği güzel günlerden geçiyoruz'' diye konuştu.

''Oy verin vermeyin bizler her zaman hizmetinizde olmaktan onur duyduk'' diyen Çağlayan, şunları kaydetti:

''Tüm ilçelerimizin alt ve üstyapıları için en iyi şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dünyada birçok ekonominin çöktüğü bir ortamda Türkiye siyasi ve ekonomik istikrar ile birlik ve beraberlik içinde dünyadaki ekonomik krize meydan okuyarak emin adımlar yola devam ediyor. Türkiye mucizesi konuşuluyor. Türk ekonomisinin nasıl sağlıklı hale geldiği gündeme getiriliyor. Öncelikle siyasi ve ekonomik istikrarı sağladık. Vatandaşlardan kesilen vergileri, kendi namusumuz gibi kutsal bilerek en doğru şekilde harcadığımız için Türkiye bu ekonomik başarıyı elde etti.''

-''Şimdi Türkiye büyüyor, gelişiyor''-

Çağlayan, Avrupa'daki ekonomik krizlerin nedeninin ''hükümetlerin milletin parasını babasının malı gibi harcamasından kaynaklandığını'' belirterek, ''10 sene önce Türkiye de böyleydi. Devlet borç batağına saplanmıştı. Şimdi Türkiye büyüyor, gelişiyor. Anamur'da yapılan hizmetleri görüyorsunuz, daha yapacak çok şeyimiz var'' dedi.

Anamurlu muz üreticilerine seslenen Çağlayan, şöyle devam etti:

''Gelmiş olduğumuz bu durumda Türkiye'nin muz deposu olan Anamurumuz, ihtiyacın yaklaşık yüzde 60'ını karşılayan yer haline geldi. Türkiye'de daha önce toplam 31 bin ton muz üretilirken, bugün altı katına katlayarak 207 bin tona çıktı. Türkiye'de 400 bin ton muz tüketiliyor. Yarıya yakını Anamur'dan karşılanıyor. Bundan sonra ülkemizin değerlerine daha fazla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Latin Amerika'nın muzu değil, Anamur'un muzunu yesin benim milletim. Sizlere ne söz vermişsek tek tek gerçekleştireceğiz.''

Çağlayan, konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.

İftar yemeğine Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros / Süleyman Tıraş / Volkan Kaşık

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA