Güzeloğlu Ramazan’ın Son İftarında Halkla Bir Araya Geldi

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ramazan ayında yardımlaşmanın ve kucaklaşmanın güçlenmesi adına çok güzel organizasyonların yaşandığını ifade ederek, 'Gönül Sofrası Projesi' kapsamında yaklaşık 100 bin kişiye iftar yemeği dağıtıldığını açıkladı.

Güzeloğlu Ramazan’ın Son İftarında Halkla Bir Araya Geldi
İçel Valiliği tarafından hayata geçirilen; ‘Gönül Sofrası Projesi' çerçevesinde merkez ilçe Akdeniz sınırları içerisinde bulunan Ticaret Meslek Lisesi’nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Vali Güzeloğlu, vatandaşlarla hem orucunu açtı hem de onların sorunlarını dinledi. İftar yemeğinde Güzeloğlu’na eşi Ayşe Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Akdeniz Kaymakam Zeki Arslan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve il protokolü eşlik etti. İftar yemeği öncesi yemek dağıtılan kazanların başına geçen Vali Güzeloğlu, bazı vatandaşlara yemek ikramında bulundu. Ezanın okunmasıyla birlikte protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş birlikte orucunu açtı. İftarın ardından vatandaşlara hitap eden Güzeloğlu, bu Ramazan ayının İçel’de birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik hukukunun gelişmesi özünde çok güzel geçtiği belirterek, “Ramazan’ın anlamı da paylaşmak, yardımlaşmak, elimizdekini olmayana aktarmak, yoksul olanı anlamak, onun çilesine sıkıntısına ve derdine derman olmaktır. Bu bakımdan mübarek Ramazan ayında İçel’de bu duyguların gelişmesi, yardımlaşmanın ve kucaklaşmanın güçlenmesi adına çok güzel organizasyonlar yaşandı” dedi.

Bu Ramazan ayında bir olmanın zenginliğine ulaşıldığının altını çizen Güzeloğlu, “İçel Valiliği olarak bu duyguların pekişmesi, güçlenmesi ve kardeşlik hukukumuzun zenginleşmesi için, büyükşehir sınırları içerisinde 3 sabit merkezde kurulan iftar sofralarımızda orucun maneviyatını birlikte paylaştık. 3 dağıtım aracıyla da buralara gelemeyen insanlarımızın yemeklerini evlerine ulaştırdık. Ramazan ayı boyunca 100 binin üzerinde İçelli vatandaşımıza yemek dağıtımı yaptık” ifadesini kullandı.

‘Gönül Sofrası Projesi' kapsamında kurulan sofralarda devlet kaynaklarının kullanılmadığına vurgulayan Güzeloğlu, “Gönül sofralarımız gönlü zengin işadamlarımız ve ilimizdeki kurum-kuruluşlarımızın katkılarıyla kuruldu. Projemize destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bayramların birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı zaman dilimleri olduğuna da sözlerine ekleyen Güzeloğlu, Allah’tan her günü bayram sevinciyle buluşturmayı nasip etti. Güzeloğlu, konuşmasının ardından vatandaşların arasına karışarak onların sorunlarını dinledi ve problemlerin çözümü noktasında yetkililere gerekli talimatları verdi .
Kaynak: İHA