Pamukkale’ye Ramazan Bayramı’nda Yoğun İlgi

Denizli'de termal suların içindeki kirecin çökeltisiyle oluşan dünyaca ünlü Pamukkale’ye Ramazan Bayramı’nda ilgi artıyor.

Pamukkale’ye Ramazan Bayramı’nda Yoğun İlgi
Her yıl yaklaşık 2 milyon turistin ziyaret ettiği turistik bölgeye, Ramazan Bayramı’nda 50 bin kişinin daha gelmesi bekleniyor. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, Pamukkale’nin dünyada eşi bulunmayan bir yer olduğunu ifade ederek, “Pamukkale, son yıllarda termal turizm anlamında çok ön plana çıkan yerlerimizden birisi. Özellikle bayram döneminde şu anki doluluklarımız yüzde 90´ın üzerinde. Tüm tesislerimiz hazırlıklarını yaptı. Termal sularımızın birçok hastalığa iyi geldiği, tıbbi yönden kanıtlanmış durumda. Bölgemizde beş, dört ve üç yıldızlı birçok pansiyonumuz var.” dedi.

Yörede her bütçeye hitap edebilecek oteller olduğunu dile getiren Karakan, vatandaşları bayramda Pamukkale’de şifalı sulardan faydalanmaya davet etti.Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan da Pamukkale’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde Türkiye’nin gözbebeği olan bir yer olduğunu vurguladı. Pamukkale’nin genellikle sadece travertenleriyle bilindiğini vurgulayan Soykan, “2 bin yıllık tarihi barındıran Hierapolis antik kentinin de içinde bulunduğu, bütün dünyada gözbebeği olan bir yer. 350-400 dekar beyaz traverten var, insanlar önce bunları görüyor, daha sonra Hierapolis'e geliyorlar. Hemen üst tarafındaki bir büyük tiyatrosu, büyük mekânları olan bir antik kentimiz. Onun üst tarafında Saint Philip´in mezarı var, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri. Burası gerçekten görüldüğü gibi aynı zamanda bol sularıyla meşhur. Dört büyük kaynak var, saniyede 450 litre su çıkıyor.” diye konuştu.

Pamukkale’ye bu yıl şu ana kadar 980 bin turistin geldiğini kaydeden Vali Yardımcısı Soykan, “Bunun 750 bini yabancı turist. Günlük 8–9 bin kişi, ören yerine girmeye devam ediyor. Buradaki antik havuza, geçen yıl 300 bin kişi girdi. Şu ana kadar da 175 bin kişi girmiş durumda ve girişler devam ediyor.” dedi.