Özcan ve Filiz’den Kızılırmak MYO’ya Ziyaret

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, Kızılırmak Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Özcan ve Filiz’den Kızılırmak MYO’ya Ziyaret
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Kızılırmak Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öz ziyarette ilçenin sosyo-ekonomik yapısı ve okul hakkında vali Özcan ve milletvekili Filiz’e bilgi verdi.

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Kızılırmak’ın tarıma uygun bir yapısı olduğunu belirterek, ilçede bir tarım havzası oluşturacaklarını söyledi.

Kızılırmak’ı ziraat kenti yapmak için çalışmalar yürüttüklerini aktaran Prof. Dr. Savaş, ilçede lisanslı çiftçi yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yeni Zelanda ile ortak yürütülen proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Savaş, proje kapsamında çobanlarda dahil ilçedeki tüm üreticilerin eğitimden geçeceğini belirtti.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de, Kızılırmak’ın oldukça verimli tarım alanlarına sahip olduğuna işaret ederek, tarımın ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

GDO’lu ürünlerin artık tüketicileri tedirgin ettiğini ve insanları kendi ihtiyaçlarını gidermek için üretim yapmaya sevk ettiğini dile getiren Filiz, kısa süre sonra köylere ve ilçelere göç olacağına inandığını belirtti.

Üniversitenin Rektör Savaş yönetiminde ikinci dönemine gireceğini dile getiren Filiz, “Çıraklıkla, kalfalığı bir dönemde atlattınız, sizden ustalık döneminde daha büyük projeler bekliyoruz. Yaptığınız çalışmaları takdir ediyoruz ve her zaman arkanızda duruyoruz. Çankırı sizden daha büyük projeler bekliyor. Siz iyi şeyler yaptıktan sonra kimin ne dediği hiç önemli değil. Ne derlerse, desinler”diye konuştu.

GIDA ANALİZ LABORATUARI’NDA İNCELEME
Özcan ve Filiz, önümüzdeki dönem hizmete girmesi planlanan Gıda Analiz Laboratuarı’nı ziyaret edecek incelelerde bulundular.

Gıda ve toprak analizlerinin yanı sıra bitki analizlerinin de bu laboratuarda yapılacağını belirten Rektör Savaş, laboratuarın yaklaşık 50 bin TL maliyeti olduğunu ve laboratuarın yakın zamanda çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Okuldaki incelemelerin ardından araştırma ve uygulama alanını ziyaret eden yetkililere Rektör Savaş tarafından ‘organik kavun’ hediye edildi.

Alanda buğday, çeltik, mısır, kavun, domates, lahana ve çeşitli yeşil bitkiler yetiştirildiğini anlatan Rektör Savaş, alanın yaklaşık 300 dönüm olduğunu ve üretilen ürünlerin döner sermaye aracılıyla değerlendirildiğini belirtti.

İlçedeki üreticilere de yardımda bulunulduğunu ifade eden Savaş, “Bizim ürünlerimize tüm bakımları ve kontrolleri yapılıyor. Bu yüzden ürünlerimizde hiçbir hastalık bulunmuyor. Ürünleri zarar gören çevredeki üreticilerimiz yardım için geliyor ve bilgi istiyorlar. Arkadaşlarımız gidip ürünleri yerinde inceliyor e onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar” dedi.

Yetkililere ürünlerden hediye eden Rektör Savaş, alanda akademisyenler tarafından yetiştirilen kavunu ‘akademik kavun’ olarak adlandırdı .
Kaynak: İHA