Keşan, Balıkçılık ve Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri

Çarşıbaşı'nda Keşan, Balıkçılık ve Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri'nin bu yıl 24 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi.

Organizasyonla ilgili Çarşıbaşı Belediyesi'nde yapılan değerlendirme toplantısına, Kaymakam Özkan Demir, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Baltürk, Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Kul katıldı.

Kaymakam Demir, şenliklerin turizm ve tanıtım açısından Çarşıbaşı için oldukça önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, ''Keşan ve balıkçılarımızın da bu organizasyona destek vermeleri halinde hem onlar için hem de ilçe için önemli bir tanıtım fırsatı doğacaktır. Çarşıbaşı Geleneksel Keşan Dokumaları, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiştir. Ama özellikle kalite noktasında ve pazarlama noktasında hala önemli eksiğimiz vardır'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Yılmaz ise 3 gün sürecek etkinlikler ile gelenekleri yaşatmaya devam edeceklerini ifade ederek, ''3 yıl ara verdiğimiz Keşan ve Balıkçılık Festivali'ne bu yıl yeniden başlıyoruz. Burada bir keşan defilesi gerçekleştirtmeyi düşünüyoruz. Bunun için gerekli hazırlıkları tamamlamak üzereyiz. Çarşıbaşı halkına güzel bir festival gecesi yaşatmayı planlıyoruz'' dedi.

Muhabir: Aydın Gelleci / Burak Altunöz

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA