EA satılıyor mu!

Oyun sektörünün önde gelen şirketlerinden Electronic Arts satılıyor mu?

EA satılıyor mu!
Henüz görüşmeler başlangıç safhasında olsa da, fon şirketleri KKR ve Providence Equity Partners 'ın Electronic Arts 'ı satın almak isteyen şirketler olduğu söyleniyor. Görüşmelerin henüz başlangıç safhasında iken dışarıya sızmasının Electronic Arts 'ı pek mutlu etmediği kesin.

Şirket, söylentilere ilişkin olarak ise sessizliğini korumayı tercih etti ve spekülasyonlar üstüne yorum yapılmayacağını belirtti. Oyun endüstrisinin bir dönüşümden geçtiği şu günlerde Electronic Arts 'ın bir alıcı araması kulağa pek mantıksız gelmiyor. Şirket dünyanın en büyük ikinci oyun yayıncısı olsa da, kutulu oyunların satış rakamları azalmaya devam ediyor. Şirketin sosyal ve mobil oyun pazarına yönelik hamleleri ise şu ana kadar iyi sonuç vermişe benziyor.

Oyun sektörünün giderek mobile kaydığı bir ortamda geleneksel iş modelleri ve yönetim biçimleri de değişime uğruyor. Electronic Arts 'ın potansiyel alıcılarından Providence Equity Partners, Skyrim 'in geliştiricisi Bethesda 'nın bağlı olduğu ZeniMax Media 'nın da hakim ortağı konumunda. Electronic Arts 'ın hisseleri günü 13.81 dolardan kapatırken, şirketin hisse başına 20 dolarlık bir satış bedeli belirlemek istediği konuşuluyor.