Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz Açıklama Yaptı

Aziziye İlçe Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bayramların, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulup, sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim olduğu özel günler olduğunu bildirdi.

Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, toplumsal dayanışmayı, kaynaşmayı ve birlikteliği tablolaştıran bayramların, barış ve kardeşliğin tesisine de vesile olduğunu ifade etti.

Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi olan ramazan ayının ardından bayrama ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:

''Bayramlar, milli, manevi ve dini duyguların, inanç, örf, adet, gelenek ve göreneklerin sergilendiği özel günlerdir. Dini ve milli bayramlarımız, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olduğu gibi acımızı, hüznümüzü, yalnızlığımızı da paylaştığımız müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulup, sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim olduğu özel günlerdir. Millet olarak, bu anlamlı günleri amacına uygun olarak idrak ediyor, gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli miraslarımızdan olan milli ve manevi değerlerimizle, örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin de yaşatılmasını sağlıyoruz.''

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Muharrem Aksakallı
Kaynak: AA