Hafta Başından İtibaren Artık Köylerin De Çöpü Toplanacak

Bolu'da gerçekleştirilecek yeni projeye göre köylerin çöpü artık belediye tarafından toplanacak.

Bolu İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Bolu'ya 3 adet çöp kamyonu hibe edildi. Merkez ilçe ile Yeniçağa, Dörtdivan ilçelerinde 36 köy ve 26 mahalleye toplam 270 adet 800 litrelik çöp konteyneri yerleştirildi. Çöplerin, köylerden hangi aralıklarla toplanacağı ise süreç içerisinde gözlemlenerek belirlenecek. Projenin finansmanı İl Özel İdaresi tarafından karşılanan uygulamanın, 2013 yılı içerisinde Bolu'nun bütün köylerine yayılması planlanıyor.AK Parti il binasında gerçekleştirilen toplantı ile proje kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Ömer Sayın, Türkiye'nin, çevrecilik konusunda çok geç kalmış bir ülke olduğunu ifade etti.

Sayın, "1991 yılında kurulan Çevrecilik Bakanlığı sonrası, ülkede bu konuda adımlar atılmaya başlandı. Maalesef ülke olarak bu konuda yeterince mesafe kat edemedik. Şimdiye kadar, köylerde yaşayan vatandaşlarımız, böyle bir hizmet sunulmadığı için çöplerini kendi usullerince imha ediyorlardı. Ama bu, çoğunlukla dere kenarlarına bırakılarak yapılıyordu. Uygulamaya koyulan bu proje ile bu manzarayı ortadan kaldırmış olacağız." ifadelerine yer verdi.İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu da köylerin yüzde 70'ine hizmet götürüldüğünü belirtti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise başkanlık görevine geldiğinden bu yana yaptığı çalışmaların çevrecilik üzerine olduğunu kaydetti.

Başkan Yılmaz, şöyle dedi: "Projelerimize bakın, bugüne kadar neler yapmışız. Katı atık depolama projesi, çöpten enerji üretmek için tesis, pis ve temiz su arıtma tesisleri, bunların hepsini Bolu için yapıyoruz. Pazartesi gününden itibaren hayat bulan projemizde yine çevrecilik anlamında çok önemli bir projedir. Biz, bu gördüğünüz ekip ile birlikte başardık bunları. "