Diyanet-Sen: Terör Sorununu Anneler Çözecek

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, son günlerde artan terör olaylarını bitirmek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere ülke genelinde yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Annelerin doğru bir şekilde dini eğitim almaları için proje çalışması başlattıklarını belirten Bayraktutar, “Terör sorununu anneler çözecek.” dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen), basın mensupları ve sendikaların basın danışmanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. İçkale Otel'de gerçekleştirilen iftarda konuşma yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, son günlerde artan terör olaylarından duydukları rahatsızlığı belirterek, Diyanet-Sen’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınlara yönelik dini eğitim konusunda bir araştırma başlattıklarını kaydetti.

"TERÖRÜN PANZEHİRİ DİN KARDEŞLİĞİDİR"
Mehmet Bayraktutar, terörün panzehirinin din kardeşliği olduğunu vurgulayarak, “Yüzyıllardır Türk, Kürt, Laz, Çerkez bir arada yaşanan bu vatan evlatlarının birleştirici, bütünleştirici unsuru, dindir, İslam’dır. İnanıyoruz ki analar, dini eğitimi iyi bir şekilde aldığında, Allah korkusunu kardeşlik, merhamet ve şefkat duygusunu küçük yaşta evlatlarına aşılayacak ve genç yavrularımızın dağa çıkışı, teröre bulaşması engellenecektir. Şefkat kahramanı annelerimizin doğru bir dini eğitimle terörü bitireceğine inanıyoruz. Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde dini eğitimden uzak olarak yetiştirilen kadınlarımıza ve kızlarımıza yönelik dini eğitim konusunda gerekli fizibilite araştırması yaparak bu açığın kapatılmasını istiyoruz. Bu konudaki araştırmalarımızın sonuçlarını da proje tamamlandığında değerli kamuoyumuz ile paylaşacağız.” diye konuştu.

ARAKAN’A YARDIM KAMPANYASI
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Myanmar'da Arakan Müslümanlarına yönelik gerçekleşen katliamın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, böyle bir vahşete seyirci kalamayacaklarını ve Memur-Sen’e bağlı sendikalar olarak yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Bayraktutar, BM’yi yapılan zulme 'dur' demeye çağırdı. Suriye halkına uygulanan devlet terörünü 'Müslümanlığa sığmayacak büyük bir vahşet' sözleriyle değerlendiren Bayraktutar, “Kendi halkına bu vahşeti reva görenlerin sonu maalesef hep hüsrandır. Tarihten ders almayan diktatör rejimler kendi sonlarını kendi elleriyle hazırlamaktadır. Diyanet-Sen olarak, bizlerin dileği akan kanın durması, halk iradesinin önündeki engellerin kaldırılması ve Suriye’deki bütünlüğün korunmasıdır.” şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen’in çalışmalarına da değinen Bayraktutar, üye sayılarının 61 bini bulduğunu söyledi.

Bayraktutar, en yakın rakiplerine 40 bin fark attıklarını ve 9. kez yetkili sendika olmayı başardıklarını dile getirdi .