Diyanet-Sen Basın İftarı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi

Diyanet-Sen’in geleneksel basın iftarı geniş katılımla gerçekleştirildi.

Diyanet-Sen Basın İftarı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi
İçkale Otel’de gerçekleşen iftar programına Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, genel merkez yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda basın mensubu katıldı.

İftar sonrası konuşan Bayraktutar, Diyanet-Sen’in sorumlu sendikacılık anlayışı ile insan, emek, demokrasi eksenli bir sendikal mücadele verdiğini belirterek, “Diyanet-Sen 2004 yılında yetkiyi almasından itibaren her yıl konfederasyonumuzla birlikte toplu görüşme masasına oturmuş, din görevlilerinin ve vakıf çalışanlarının haklarını en iyi şekilde savunmak için toplu görüşme masasında 7 yıl boyunca mücadele etmiştir. Diyanet’e 1 kadronun verildiği günlerden boş kadro sorununun büyük ölçüde çözüldüğü günlere geldik. Bir avuç gönüllünün attığı tohumla büyüyen ve bu gün tüm ülkemizi saran Diyanet-Sen ailesi bu yıl 60 bini aşan üye sayısı ile Diyanet ve Vakıf hizmet kolunda faaliyet gösteren en yakın rakibine 40 bin fark atarak 9. kez yetkili sendika olmayı başardı” şeklinde konuştu.

11 ayın sultanı Ramazanı şerifin rahmet ve bereket iklimine rağmen dünyada ve ülkemizde zulüm ve terörün hala devan ettiğine dikkati çeken Bayraktutar, “Dünyanın gözü önünde Myanmar ve Arakan Müslümanlarına yönelik gerçekleşen katliam ve soykırım bizleri derinden üzmüştür. Dünyanın neresinde olursa olsun böyle bir vahşete seyirci kalmamız söz konusu olamaz. Bizler de gerek konfederasyonumuz Memur-Sen gerekse bağlı sendikalar olarak Arakan’da yaşayan Müslüman kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık. Yardımların ötesinde öncelikle BM’lerin bu bölgeye müdahale etmesi ve yapılan zulme dur demesi gerekiyor” dedi.

Türkiye’de kan ve gözyaşının artık durmasını isteyen sağduyu sahibi herkesin şiddete, teröre ve silaha kararlılıkla hayır demesi gerektiğini belirten Bayraktutar, “Bizler Diyanet-Sen olarak terörün panzehirinin din kardeşliği olduğuna inanıyoruz. Yüzyıllardır Türk, Kürt, Laz, Çerkez bir arada yaşanan bu vatan evlatlarının birleştirici bütünleştirici, unsuru dindir, İslam’dır. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak Diyanet-Sen olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde kadın ve kızlarımıza yönelik dini eğitim konusunda bir araştırma yapmayı planlıyoruz. İnanıyoruz ki analar, dini eğitimi iyi bir şekilde aldığında, Allah korkusunu kardeşlik, merhamet ve şefkat duygusunu küçük yaşta evlatlarına aşılayacak ve genç yavrularımızın dağa çıkışı, teröre bulaşması engellenecektir. Şefkat kahramanı annelerimizin doğru bir dini eğitimle terörü bitireceğine inanıyoruz. Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde dini eğitimden uzak olarak yetiştirilen kadınlarımıza ve kızlarımıza yönelik dini eğitim konusunda gerekli fizibilite araştırması yaparak bu açığın kapatılmasını istiyoruz. Bu konudaki araştırmalarımızın sonuçlarını da proje tamamlandığında inşallah siz değerli basın mensupları ile paylaşacağız" dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar her türlü faaliyet ve çalışmalarında basının yanlarında olduğunu ve bu çalışmaların geniş halk kitlelerine ulaşmasında önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek, “Siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür eder, Mübarek Kadir Gecesinin de tüm insanlık ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi .
Kaynak: İHA