Popstar Müftüden Örnek Davranış

Konuk sanatçı olarak katıldığı Popstar alaturka yarışmasının ardından adı Popstar müftüye çıkan Çorum’un Ortaköy İlçesi Müftüsü Adnan Zeki Bıyık, örnek bir davranışa imza attı.

Popstar Müftüden Örnek Davranış
Müftü Adnan Zeki Bıyık, Çorum müftülüğü tarafından haç mevsimi ve umre döneminde verdiği kafile başkanlığı görevini hacca gitmeyenlerin hakkına tecavüz olarak nitelendirerek reddetti.

Müftü Bıyık, “27 defa hacca giden müftülerin olduğu bir ülkede ikinci kez hacca veya umreye gitmeyi hiç gitmeyen arkadaşlarımın hakkına tecavüz olarak saydığımdan hac sebebi ile şahsıma verilen kafile başkanlığı görevini de iade ediyorum. Tüm meslektaşlarımı da müstağni gönüllü olmaya davet ediyorum” dedi.

Üç fakülte bitiren ve aynı zamanda konservatuar mezunu da olan Bıyık’ın bu örnek davranışı kendi personeli ve halk tarafından da takdirle karşılandı. 3 ile 5 bin TL arasında değişen yolluk parasını da almayarak örnek bir tavır sergileyen Müftü Bıyık, “Mübarek topraklar para devşirme yeri olarak görülmemeli. “Bizi Allah davet etti, Kabe çağırdı” gibi ifadeleri kullanan paranın zebunu olmuş şahısları da kınıyorum” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA