Ataması Yapılamayan Teknik Öğretmenler Eylem Yaptı

Bursa'da eylem yapan ataması yapılmayan teknik öğretmenler, her yıl yeni teknik eğitim fakülteleri ve eğitim fakülteleri açılırken, işsiz olan öğretmenlerin sayısının giderek katlandığını belirttiler.

Ataması Yapılamayan Teknik Öğretmenler Eylem Yaptı
Teknik Eğitim Vakfı Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, “Bizler ne katil, ne hırsızız. Bizler ataması yapılmayan teknik öğretmenleriz” dedi.

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, Kamu- Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Aziz Özkılıç’ın da Milli Eğitim Müdürlüğü önünde katıldığı eylemde konuşan Fahri Yıldız, ataması yapılamayan öğretmenlerin mağduriyetine dikkat çekti.

"Göz ardı ediliyoruz" diyen Yıldız, “300 bin öğretmenin ataması yapılmadı. Binlerce ataması yapılmamış öğretmen, bu sorunu çözmekle yükümlü olan mercilerde oturanlar tarafından sürekli göz ardı edilmekte, plansız programsız öğretmen yetiştirme sistemi sonucunda her yıl sürekli yeni teknik eğitim fakülteleri, eğitim fakülteleri açılıyor. İşsiz öğretmenlerin sayısı giderek katlanıyor. Öte yandan ülkemizde bakanlık tarafından en az 100 binin üzerinde öğretmen açığı olduğu da ifade ediliyor. Nitekim tüm Türkiye’de örgütlenmiş, ülkemizin her yanında teknik öğretmenlerin birleşerek sorunlarını ortak bir zeminde ifade etmesi için kurulmuş olan TEKEV, binlerce ataması yapılmayan öğretmenin sesini duyurmak için bir araya geldi” diye konuştu.

"Kimseyi öldürmedik" diyen Yıldız, “Kimsenin malının çalmadık, kimsenin yaşamına güvenliğine kastetmedik, Sayısı 1982 yılında 4 olan Teknik Eğitim Fakülteleri’nin sayılarını biz arttırmadık. Günümüzde ismi değiştirilerek Teknoloji Fakültesi haline getirilen Teknik Eğitim Fakülteleri’nden hakkımızla mezun olduk. Buradan tekrar soruyoruz? 1992 yılında çıkarılan 3795 sayılı kanun, aradan geçen 19 seneden beri niçin hala uygulanmamaktadır? Yetkililer bu kanun uygulanması için bir yönetmelik çıkaracak kadar basiretsizler midir?” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA