İran’daki Depremde Bilanço Artıyor: 250 Ölü

İran’ın kuzey batısındaki Doğu Azerbaycan eyaletinde dün akşam yaşanan iki deprem sonucu ölü sayısının 250’ye yükseldiği bildirildi.

Depremde yaklaşık 2 bin kişinin de yaralandı.İran’ın resmi haber ajansı ISNA, ülkenin kuzeybatısını dün akşam vuran 6.2 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 250’ye ulaştığını duyurdu. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, 6.2 büyüklüğündeki depremin yerel saatle 16.53’te Doğu Azerbaycan eyaletinin Ahar şehrinde meydana geldiğini aktardı. İran’ın kuzeybatısındaki Kriz Yönetimi Merkezi, depremde ölü sayısının 250’ye yükseldiğini ve yaklaşık 2 bin kişinin de yaralandığını duyurdu. Kriz Yönetimi Merkezi, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini de kaydetti.

Yerel yetkililer ise depremde yaklaşık 60 köyün yüzde 60-70’inin yıkıldığını ve 6 köyün ise tamamen yıkıldığını ifade etti.

İran kaynakları depremin büyüklüğünü 6.2 olarak aktarırken, ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS) ise yaklaşık 10 dakika ara ile meydana gelen depremlerin büyüklüğünü 6.4 ve 6.3 olarak açıkladı.

İran’da en Son büyük deprem felaketi Kerman eyaletinin Bam şehrinde Aralık 2003’de yaşanmıştı. Deprem Sonucu 31 kişi ölmüştü.