'Eşlerin Birbirine Karşı Kırıcı Söz Söylemesi Saygıyı Azaltıyor'

Antalya Manavgat Kaymakamlığı Evlilik Okulu Proje Koordinatörü Psikolog Arif Özutku, eşler arası sağlıklı iletişimin yolunun saygıdan geçtiğini söyledi.

'Eşlerin Birbirine Karşı Kırıcı Söz Söylemesi Saygıyı Azaltıyor'
Sağlıklı yuva kurmada birinci önceliğin saygı olduğunu belirten Özutku, saygının olduğu yerde sevginin de olacağını ifade etti.

Aile içinde huzurun oluşmasında eşlerin birbirini rakip olarak algılamasının ve 'ben senden daha üstünüm' anlayışının yanlış olduğunun altını çizen Özutku, 'bu evde benim sözüm geçer', 'parayı ben kazanıyorum' düşüncesinin kutsal aile yuvasına zarar verdiğini kaydetti.

Eşlere, birbirini karalamak ya da kötü söz söylemek yerine problemin çözümüne katkı sağlamayı tercih etmelerini tavsiye eden Özutku, "Eşler birbirini dinlemeli. Eşlerin biri sinirli olursa diğeri susmasını bilmeli. Eşler sinirli olduğu hallerde kesinlikle tartışmamalı. Tartışmanın galibi yoktur, olmaz da. Eşlerin biri sinirli halde bağırıp çağırsa diğeri susmalı. Yangına körükle gitmemeli. Aile içinde huzursuzlukların temel nedeni eşlerin tartışmalarında birbirine karşı ağır ve kırıcı sözler söylemesi. Kırıcı sözün tamiri çok zor oluyor. Kırılan kalbin tamiri zaman alıyor. Atalarımız ne güzel söylemiş 'Dil yarası geçer, gönül yarası geçmez'. Gönül sırça bir saraydır kırılınca tamiri olmaz." dedi.