Ak Partili Ercoşkun'dan Haftalık Değerlendirme

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Bolu'nun Ankara'da her türlü sosyal faaliyetini gerçekleştirebileceği, misafirlerimizi ağırlayabileceği bir Bolu Evi’ne kavuşmuş olacağız” dedi.

Ak Partili Ercoşkun'dan Haftalık Değerlendirme
Ankara'da Bolu’nun sorunlarıyla ilgili bir takım ziyaretlerde bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, basın mensuplarına değerlendirme yaptı. Ercoşkun, ilk ziyaretin DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'ne olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi Bolu'nun yüzde 65'i ormanla kaplı, beyaz et sektöründe Türkiye'nin üçte birine hitap ediyoruz. Tarımsal anlamda da Bolu merkez, Göynük ve Dörtdivan ilçeleri başta olmak üzere, Seben ovası gibi gölet ve baraj yapımları da bizim önceliklerimiz arasında. Kıbrıscık'taki Alan Barajı, Dörtdivan'daki Tekkedere Barajı ve Seben Taşlıyayla Göleti cazibe merkezi olması için görüşmelerimiz oldu. Seben ovasının tamamının sulaması ve bunun yanında Göynük'teki Taraklı ve Himmetoğlu bölgesinde yapılacak sulama amaçlı göletler DSİ'nin plan programında yer alıyor. Ama bunlarla ilgili süreçleri yerinde görmek, konuşmak anlamında DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Hatsal beyi ziyaret ettik.

Verimli toplantı gerçekleştirdik” Bolu’da turizme fazlasıyla önem verdiklerini ifade eden Ali Ercoşkun, şunları söyledi:“Termal turizm bizim ciddi manada potansiyel değerlendirdiğimiz ama bir o kadar daha değerlendirebileceğimiz bir alan. Maden Teknik Arama Enstitüsünün son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalar söz konusu. Bu bağlamda geçen bahar aylarında yapmış olduğumuz ziyaretlerle potansiyellerimizi değerlendirmiştik. Bolu B1 ismindeki kuyu yani Karacasu’da Özel İdare’ye ait alanda MTA'ya ait 750 metre derinliğinde ilk 50 metresi borulanmış 39 derecelik sıcaklığa sahip, 9 litrelik bir su söz konusu. Fakat bu çalışmayı MTA zamanında kendisi yaptığı için oldukça yüksek bir bedel karşılığında devredebileceğini belirtmişti. Biz, Bolu'nun önceliklerini Bolu'daki değerlerin bir an önce ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyleyerek, her iki kurumunda kamu kurumu olduğunu belirterek, makul bir şekilde bu kuyunun Özel İdaremize kazandırılması için genel müdürümüzden B1 kuyusunu talep ettik. İl Genel Meclis Başkanımız Mücahit Kutlu ve İl Genel Sekreterimiz Tahsin Akduman ile birlikte ziyaret gerçekleştirdik. Kendisi çok olumlu yaklaştı. Daire amirlerini çağırarak bu konunun gerçekleşmesi için talimat verdi. B 1 kuyusunu Özel İdaremize kazandırarak, bu bölgede yapılacak turizm yatırımları için bir kaynak daha oluşturmuş oluyoruz.”
Kaynak: İHA