Birincigöz Hastanesi'nden Lazerle Kornea Nakli

Kornea ameliyatlarında avantaj sağlayan lazer teknolojisi artık Birincigöz Hastanesi tarafından da uygulanmaya başlandı.

Kornea Nakli, gözün çeşitli hastalıklar sonucu bozulmuş olan ön saydam tabakasının donörden alınan sağlıklı kornea dokusuyla değiştirilmesi olup, halk arasında göz nakli olarak biliniyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 10 binin üzerinde kornea nakli bekleyen hasta bulunuyor.

Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan ve 6 yıldır bu hastalıkla mücadele eden Süleyman Yılmaz, yaptığı araştırma sonucunda İstanbul Beylikdüzü’ndeki Birincigöz Hastanesi’ne ulaştı. 28 gün içinde korneanın bulunmasıyla ameliyat olan Yılmaz, "Gerek sağlıklı korneanın bulunması sürecinde gösterdikleri gayret ve gerek tedavi sırasındaki başarılarıyla Birincigöz Hastanesi yetkililerine teşekkür ediyorum. Ayrıca dünyada uygulanan bir yöntemin Türkiye’de başarıyla uygulanmasından dolayı da gurur duydum." dedi.

Birincigöz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Aksu, yapılan göz kontrolleri ile Yılmaz’ın her iki gözünde ileri seviyede keratokonus teşhisi konulduğunu ve kornea nakline karar verildiğini söyledi.

Operasyonu gerçekleştiren hastanenin Refraktif Cerrahi Klinik Şefi Op. Dr. Faik Oruçoğlu da "Yılmaz’ın, hastanemizde ilk muayenesini yaptığımızda kornea nakli ameliyatına karar verdik. Nakil için korneayı ülkemizdeki göz bankalarından temin etmekteyiz. Bir ay içerisinde uygun kornea bulunarak hastanemizde Intralese ile kornea naklini gerçekleştirdik. Bu yöntemin avantajı ameliyatta korneanın hasta tabakasının lazer ile kesilerek gözün sağlıklı alanlarının hasar görmesini engellemesidir." bilgisini verdi .