Vali Bektaş, Kayak Tesisleri Arazisinde İncelemelerde Bulundu

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, kayak tesislerinin yapılacağı Ilgaz Dağı Yurdum Tepesi'ndeki arazide incelemelerde bulundu.

Vali Bektaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Şube Müdürü Nida Sinsi ve ihaleyi alan yetkili firma temsilcileriyle birlikte Yurdum Tepe Kayak Tesisleri'nin yapılacağı alana geldi.

Burada incelmelerde bulunan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yurdum Tepe'ye yapılacak kayak tesislerinin ihalesinin daha önce yapıldığını hatırlatarak, sözleşmenin imzalanmasının ardından müteahhit firmaya yer teslimini yaptıklarını söyledi.

Tesislerde üst istasyon yüksekliğinin 2 bin 350 metre, alt istasyonun ise 1840 metre olacağını aktaran Bektaş, şöyle konuştu:

''Yurdum Tepesi kayak tesisi çalışması, resmi çalışma bakımından zor bir proje. Hem milli parkı, hem av yaban hayatı sahası, hem de turizm bölgesi var. Burada bir çivi çakmak için bu üç statüden onay almamız gerekiyor. Yaban hayatı uzun devreli gelişme planının hazırlanması gerekiyordu. Sinop Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün çabalarıyla geçen hafta taşra aşaması tamamlanıp Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na sunuldu. Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nu ziyaret edip, plan onayı için destek istedik. Bu hafta onaylanacak.''

Kayak tesislerinin 13,5 milyon liraya ihale edildiğini belirten Vali Bektaş, ihale kapsamında 2 telesiyej tesisi yapılacağını kaydetti.

Bektaş, ihale kapsamında firmanın gerekli olan araçları da alacağını dile getirerek, ''İl Özel İdaresi olarak yolunu biz yapacağız. Yol kolay değil, epey yorulacağız'' dedi.

Muhabir: Yaşar Kuru/Sinan Özmüş

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA