Karaman'da Gazi ve Şehit Ailelerine İftar Verildi

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Anadolu’nun şehit ve gazilerin emaneti olduğunu söyledi.

Karaman Polisevi'nde şehit ve gazi ailelerine verilen iftarda konuşan Vali Kahraman, Ramazan ayının tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesi temennisinde bulundu.

Vali Kahraman, “Hepimiz bu fani dünyada bir yolcuyuz ve hepimiz için ölüme giden binlerce kapı var. Ama evlatlarınız, evlatlarımız o binlerce kapının içinde en mukaddes olan kapıdan, şehadet kapısından geçtiler. Onlar kaderlerinin hakkını vermiş, ebedî âleme alınlarının akıyla göç etmişlerdir. Onlar bu fani dünyada, bu vatana ve millete ses oldular.Hakk’ın ve hakikatin sesi olabilmek hepimize nasip olmayan bir nimet. Elbette ki bir sevdiğimizi kaybetmek büyük bir acı. Sizler bu anlamda en değerli varlıklarınızı hediye ettiniz bu vatana. Fedakârlığınız her daim hayırla yad edilecektir. Ve sizler hepimizin umudusunuz. Ama hayatta iyi ile kötünün savaşı hiç bitmedi, bitmeyecek de. Bugün bizler dağ gibi durmalıyız yerimizde. Dağ gibi durmalıyız ki şehit ve gazilerimizin sesi, yüzyıllarca yankılanmaya devam etsin.” dedi.

Valilik olarak devletin şefkatini göstermek için her zaman çalışacaklarını ifade eden Süleyman Kahraman, "Allah evlatlarınızın şehadetlerini, gazilerimizin gazalarını kabul eylesin. Ve Allah evlatlarınızla Cennet’te beraber olmayı, Kevser’den beraber yudumlamayı, Cemal’ine birlikte bakabilmeyi nasip eylesin. Ramazan’ın huzur içinde yaşanmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Polisevindeki iftara Vali Kahraman’ın eşi Muhsine Kahraman ve kayınvalidesi Rabia Öztürk ile Garnizon Komutanı Selçuk Boz, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Şehit ve Gazi İşlemler Şube Müdürü Hacer Konukçu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayat, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş, Şehit Aileleri ve Gaziler ile yakınları katıldı.