Annesinin Cesediyle 7 Yıl Yaşayan Kadın Adli Tıp'a Gönderildi

Fatih Şehremini’de annesinin cesediyle 7 yıl boyunca evinde yaşadığı belirtilen kadın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Şehremini’de bir apartmanın en üst katında oturan Nazan Öncel’in 7 yıl önce ölen annesinin cesedini evinde beklettiği belirtilmişti. Olay, Öncel’in eski buzdolabını satmak için çağırdığı hurdacının kemikleri fark etmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Olay yerine gelen polis, anne Emine Öncel’e ait olduğu kaydedilen kemikleri otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürdü. Gözaltına alınan Nazan Öncel ise adliyeye getirildi.

Burada savcılık tarafından sorgulanan Öncel’in sorulara mantıklı cevap veremediği görüldü.

Öncel, ifadesinde annesi Emine Öncel ile birlikte yaşadığını belirtti.

20 Ekim 2005 tarihinde annesinin Yüksek Gerilim hattından gelen elektrik akımına kapılarak öldüğünü söyleyen Nazan Öncel’in, “Bizim vücudumuza yüksek akım yüklemesi yaptılar. Kimin yaptığını bilmiyoruz ancak planlı olmuştur.” dediği öğrenildi.

Şüpheli Öncel’in bu yöndeki ifadeleri üzerine savcı, sorulan sorulara mantıklı ve belli silsile içerisinde cevap veremediği gerekçesiyle Öncel’i akıl sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Savcılık, Öncel’i önce ön rapor için kurumun İstanbul Adalet Sarayı’ndaki şubesine gönderdi. Buradaki görevliler İstenen raporun Adli Tıp Kurumu’nun merkezinden verilebileceğini bildirdi. Bunun üzerine savcı, Öncel’in alki dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için şüpheliyi Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. 3 hafta gözetim altında tutulacak Öncel hakkında rapor hazırlanacak. Öte yandan, ölen Emine Öncel'in yatağa bağımlı olarak yaşadığı ifade edildi .