Prof. Dr. Maranki’den Vali Özcan’a Ziyaret

Alternatif Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, Çankırı’nın yıldızının tuz ile parlayacağını söyledi.

Alternatif Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ı ziyaret etti. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ile bazı daire müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Ahmet Maranki, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Kaya tuzu denince akla ilk yerin Çankırı olduğunu dile getiren Maranki, “Tuz dedik mi Çankırı’yı dilimizden düşürmüyoruz. Çankırı tuz mağarası parlayan bir yıldız olabilir. Ben dünya genelindeki neredeyse tüm tuz mağaralarını inceledim ancak Çankırı’daki tuz mağaraları çok farklı. Çankırı tuzu ve mağaralarını turizme kazandıralım” dedi.

Türk Kültürünün en önemli merkezlerinden birisi olan Çankırı’ya hizmet etmek için herkesin üzerine düşen görevi yapma çağrısında bulunan Maranki, tuz dağlarından, kayak merkezlerine, termal kür merkezlerinden Çivitçioğlu Medresesi, Buğday Pazarı Medresesi, Tarihi Çamaşırhane, Taş mescit, Çan Saati gibi mekanlarına kadar çok sayıda tarihi ve turistik konsepti bünyesinde barındıran bölgenin kalkınması, ülkenin kalkınması anlamına geldiğini belirtti.

Doğal bitkilerin ve kaya tuzunun insan sağlığına faydalarından da bahseden Maranki, “Çankırı’nın kalkınması buğday ekimi ile olmaz. Kuşburnu, kızılcık, dağ kekiği gibi ürünler üretmeye çalışın. Örneğin kızılcık ekşisinin mikrop öldürme özelliği vardır. Bunlar için profesyonel çalışmalar gerekir. Burada modern kızılcık ve kuşburnu toplama merkezi kurulabilir” ifadelerini kullandı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da, önümüzdeki günlerde Ilgaz ilçesinde 2 adet tuz odasının hizmete gireceğini söyledi.

Çankırı’nın tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirten Özcan, Prof. Dr. Ahmet Maranki ile ortak çalışma yapacaklarını belirtti.

Ziyaret sonunda Vali Özcan, Maranki’ye kaya tuzu ve yöresel inandık vazosu hediye etti .
Kaynak: İHA