Erzurum’un 5 Bin Gönüllüsü Daha Var

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi kapsamında Erzurum'a gelen 500 öğrencinin buz pateni yaptığını ve toplamda 5 bin öğrencinin Erzurum’a geldiğini ve bu öğrencilerin Erzurum için en iyi reklam aracı olduğunu söyledi.

Erzurum olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Seyyah Ulu Çınnar’ın İzinde” projesine ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Ilıca yolundaki 3 Binlik Buz Arena, 500'lük Buz Hokeyi Salonu ve Yenişehir’deki 2 Binlik Buz Pateni Sarayı'nda öğrenciler için buz pateni seansları düzenlediklerini kaydetti.

Çintimar, Gençlerin Erzurum’un tanıtımında çok önemli yeri olduğunu belirterek, “İlimize gelen bu gençlerin her biri birer reklam panosu gibi, bu reklam panosunun içini iyi doldurmak gerekir, bunu iyi dolduracak olan da biziz. Erzurum olarak bu gençleri ne kadar güzel ağırlarsak, gittiklerini bizi o kadar güzel anlatacaklar ve Erzurum’un reklamını iyi yapacaklar” dedi.

Çintimar, Erzurum’u gelen bayan öğrencilerin, gündüz tarihi eserleri gezdiğini akşam ise buz pateni eğitimi aldığını söyledi.

Proje kapsamında belirli periyotlarla 5 bin öğrencinin Erzurum'dan farklı illere gönderileceğini belirten Çintimar, 2 bin öğrencinin de Erzurum'da misafir edileceğini ifade etti.

Projeyle öğrencilerin sosyalleştiğini vurgulayan Çintimar, proje ile 14-24 yaş arası çocuk ve gençlerin farklı illere gönderildiğini vurguladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, öğrencilerin buz eğitimine yoğun ilgi gösterdiğine değinerek, "Çeşitli illerden gelen öğrenciler Erzurum'da 4 gün süreyle kalıyor ve biz de onları en iyi şekilde ağırlayamaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA