Barış Beldesinin 40 Yıllık Su Sorunu Çözülüyor

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesinin içme suyu sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Barış Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, 40 yıldır kullanılan su şebekelerinin kirlenmesi sonucu sağlığa zararlı hale geldiğini belirterek, borularda yenileme çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Seçim öncesinde beldenin iki önemli probleminin ön plana çıktığını anlatan Doğan, bunlardan birinin yol diğerinin ise su olduğunu kaydetti.

Sorunları çözüme kavuşturmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Doğan, şöyle konuştu: “İki yıllık yoğun çabalarımız sonrasında önce birinci kat asfaltı, ardından ikinci kat asfaltı yaparak bu projeyi tamamladık. Tüm beldenin yaz dönemlerinde yaşadığı su sorununu önemli ölçüde çözecek olan su hatları çalışmalarına da Temmuz ayının ilk günü itibariyle başladık. Belediyemiz dar bir bütçeye sahip ancak buna rağmen çok geniş bir alana hizmet veriyoruz. Birbirinden kilometrelerce uzak 4 mahalleden oluşan belde su borularıyla döşenmiş olsa da yaz döneminde yaşanan susuzluk beldede sorun yaratmakta idi. İller Bankasıyla yaptığımız uzun görüşmeler ardından yeni hat için toplam 3 bin 500 metre uzunluğunda boru temin ederek belde halkının da desteğiyle depolarımıza yerleştirdik. Temmuz ayı başından itibaren kendi araçlarımız ve ekiplerimizle yaklaşık bin metrelik boruları yerleştirdik. 2 bin 500 metrelik yolu kırıcı ve iş araçlarıyla hazırlayarak 15 Temmuzda mahallede ilk suyu içmeyi planlıyoruz.” Doğan, proje maliyetinin yaklaşık 200 bin TL olduğunu ifade ederek, İller Bankası’ndan yapılan hibelerle maliyetin minimum seviyeye getirildiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA