Başbakan Erdoğan'a Kuşdili İle Davet

Giresun'un Çanakçı ilçesinde 15’inci Kuşdili Kültür, Turizm ve Sanat Festivali yapıldı.

Festivale Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara , Çanakçı Belediye Başkanı Sebahattin Şenel , Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı .

Vatandaşlar , yöresel kıyafetler eşliğinde doyasıya horon tepti .

Festivalde konuşan Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara , " Festivallerin insanların bir araya geldikleri hasretlerin giderildiği , insanın doğup büyüdüğü topraklara karşı bir vefa borcunu ödeme imkanını sağlayan çok önemli kültürel faaliyetler olduğunu anlatan Kara , “Elbette ki Kuşdili Festivali gibi kültürel değeri olan bu organizasyonun anlamı ve değeri daha büyüktür . Bu festival sayesinde Kuşdili gelecek nesillere aktarılarak bu değerin korunması sağlanmaktadır” dedi

Dilin bir milletin kültürel değerlerinin yapı taşı konumunda olan eşsiz bir hazine olduğunu ifade eden Kara , “Diline sahip çıkmayan hiçbir millet , mevcudiyetini devam ettiremez . Çağa ayak uyduramayan her türlü faaliyette yok olmak tehlikesiyle karşı karşıyadır . Bu sebeple kuşdili Birleşmiş Milletler UNESCO’ya ‘İnsanlığın somut olmayan kültürel mirası’ aday listesine girerek önemli bir başarı sağlamıştır dedi .

Konuşmanın ardından Kaymakam Kara’ya Kuşköy Kuşdili Kültür , Turizm ve Sanat Festivali Başkanı Şeref Köçek katkılarından dolayı plaket verdi .

Daha sonra kuşdili yarışmasına geçildi . Yarışmacılar festival alanından 500 metre uzaktaki arkadaşına ıslıkla “Şapkanı çıkar , el salla , horon oyna , yarın yaylaya gidelim , bana çay kesmeye gel” gibi cümleler anlattı . Yarışma sonucunda her iki grup da cümleleri kesintisiz anlattığı için birinci ilan edildiler . Yarışmacılara altın hediye edildi .

BAŞBAKAN ERDOĞAN ' A KUŞDİLİ İLE DAVET Kuşköy Kuşdili Kültür , Turizm ve Sanat Festivali Başkanı Şeref Köçek yöresel kıyafetleri ile festivale renk katan kızlar ile birlikte Başbakan Erdoğan ' ı ( KUŞDİLİ ) kullanarak 16 . Kuşdili Festivaline davet ederek şunları söyledi , " Kuşdili dünyaya mal olmuş bir festival haline geldi . Elimizden geldiğince festivalimizi dahada güzel halegetirmeye çalışıyoruz . Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ' ıda aramızda görmek bize onur ve gurur verecektir . Kendisini yöresel kültürümüz olan kuşdili ile 16 . Kuşdili Festivaline davet ediyoruz dedi .

Kaynak: İHA