Sındırgı’da Salatalık Tarlalarında 'çiçek Tripsi' Hastalığı Ortaya Çıktı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, önemli bir geçim kaynağı olan kornişon salatalık üreticileri hastalıkla karşı karşıya kaldı.

Birçok çiftçinin, tütünü bırakıp sulu tarıma yönelmesi sonucu ilçe ekonomisi için turşuluk salatalık zararlılarına karşı mücadelede, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü kış aylarında köylerde seminer vermesinin ardından, üretim zamanında tarlaları kontrol etmeye başladı.

Sındırgı ovasında salatalık tarlalarını kontrol eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bayram Ali Alanlı ve ziraat mühendisi İzzet Güveloğlu, "çiçek tripsi" hastalığının yoğun olarak görüldüğünü belirtti.

Üreticilerin mücadele etmesi gerektiğini belirten Güveloğlu, “Çiçek tripsi, turşuluk salatalık üretiminde verimi çok hızlı bir şekilde azaltmakta ve bitkinin verim süresini kısaltmaktadır. Zararlı, bitkinin özsuyunu emerek zarar oluşturmaktadır. Bu zararlıya karşı çiftçilerimizin ilaçlı mücadeleye geçmeleri gerekmektedir.” dedi.

Üreticilerin ilaçlarla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini ifade eden Güveloğlu, “Turşuluk salatalık üretimi yapan çiftçilerimiz, tarlalarında çiçek tripsi gördükleri takdirde hiç zaman kaybetmeden müdürlüğümüze gelerek nasıl mücadele etmeleri gerektiği ve kullanacakları zirai ilaçların neler olduğu konusunda bilgi almalıdır.” şeklinde konuştu.