Kan Bağış Tır’ı Erzincan’da

Türk Kızılayı tarafından yürütülen kampanya kapsamında tasarlanan Kan Bağışı TIR'ı Erzincan'a geldi.

14 Temmuz tarihine kadar il merkezi ve ilçelerde kan bağışı toplayacak olan TIR'da 2 doktor, 5 sağlık görevlisi ve 2 destek personeli görev yapıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saatlerinden itibaren kan almaya başladıklarını ifade den Erzincan Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzel 7 gün kalacak olan Kan Bağışı TIR'ı ile kentte 850 ünite kan toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Üzel, Kan Bağışı TIR'ının 12 Temmuz'dan başlayarak kentin Çayırlı, Mercan, Tercan, Refahiye ve Kemah ilçelerinde kan bağışı için vatandaşlarla bir araya geleceğini bildirdi. Kan vermenin acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu belirten Dr Abdullah Üzel kan vermenin insan sağlığına çok faydalı olduğunu söyledi.

Kan veren kişinin kendi sağlığına sayılmayacak kadar çok faydası olduğunu ifade eden Dr.Abdullah Üzel,” Kan veren kişilerin kalp ve damar rahatsızlığına yakalanma riski azalıyor., tansiyon ve kolesterolü düzenliyor ve stres azaltma gibi birçok etkisi var. Sağlıklı her birey 18/65 yaş arası erkek bireyler3 ayda bir, bayanlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabilirler. Kan, bağışta bulunulduktan sonra insanlar tarafından tekrar üretilebilen, ihtiyacı olan kişinin ise önemli bir yaşam kaynağıdır. Türk Kızılayı olarak amacımız bu tür organizasyonlarla vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, bağışları ile gönüllü kan bağışçısı sayısını arttırmaktır. Vatandaşlarımızı birgün kendileri veya bir yakınlarının ihtiyacı olduğunu göz önünde bulundurarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. İlimiz genelinde sürdürdüğümüz kampanyalarda kan bağışına vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi, insanımızın bu tür konularda çok duyarlı olduğunu bir kez daha gözle önüne sermiştir. Kendilerine minnettarız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA