4 Patlayıcı Ele Geçirildi

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından menfeze yerleştirilmiş 150 kilogram A-4 patlayıcı ele geçirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hani ilçesine bağlı Topçular köyü yolunda menfez altına yerleştirilmiş patlayıcı olduğunu yönelik istihbarat alan jandarma ekipleri ve özel hareket timlerinin özel teçhizat ve mayın arama köpekleri ile bugün arama tarama çalışması başlattığını söyledi.

Aramada, Topçular Jandarma Karakolu'na giden ana yol üzerinde karakolun 3 kilometre yakınlarında menfez içerisine yerleştirilmiş kablolu, elektrikli fünye ile ateşlenebilir 150 kilogram A-4 plastik patlayıcı olduğunun tespit edildiğini kaydeden Toprak, menfezin dışına doğru uzanan 2 metre uzunluğunda çift kablolu, uçları açık bir düzeneğin patlayıcıya bağlı olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

''Sabah saat 07.00'de menfeze yerleştirilen 150 kilogram A-4 plastik patlayıcı imha edildi'' diyen Toprak, yol üzerinde kontrollü yapılan patlamada, 6 metre genişliğinde, 2 metre derinliğinde patlama kraterinin oluştuğunu, yolun onarılarak eski haline getirildiğini belirtti.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Toprak, ''Özelikle vatandaşlarımız ve karakola gelip gidenler için büyük bir konu ortadan kaldırılmış oldu. Patlayıcı zırhlı araçları patlatacak düzeyde. Topçular Jandarma Karakolu'na yönelik bir saldırı girişimi yaparak, oraya gelecek kuvvetlere karşı bu patlayıcının kullanılmasının planlandığını değerlendiriyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA