Balıkesir İtfaiyesi Yeni Eğitim Alanına Kavuşuyor

Balıkesir İtfaiyesi yeni eğitim alanına kavuşuyor.

Belediye Başkanı İsmail Ok'un talimatı üzerine başlatılan çalışmanın tamamlandığı, Savaştepe yolu üzerinde Balıkesir İtfaiye Müdürlüğüne ait bir eğitim alanının yapımına başlandığı bildirildi.

Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, İtfaiye Müdürlüğünün eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere Savaştepe yolu üzerinde yapımına başlanan eğitim alanı için yaklaşık 8,5 dönümlük arazinin tahsis edildiği bildirildi.

Eğitim alanında, yangına müdahale ve arama kurtarma eğitimlerinin yapılabileceği, içerisinde sıvı madde yangınlarına, tanker ve gaz kaçağı yangınlarına, trafik kazalarına, yangın patlamalarına müdahale istasyonlarının yer alacağı, ayrıca enkaz altı arama kurtarma, kuyudan kurtarma, yüksekten kurtarma gibi değişik senaryoların uygulanabileceği istasyonların da bulunacağı belirtildi.

BELEDİYELERE AÇIK OLACAK
Bunlara ek olarak, spor yapmak için koşu parkuru ve itfaiyecilerin karşılaşabileceği her tür olayın tatbikatının yapılabileceği serbest bir alanın da yer alacağı eğitim alanından, sadece Balıkesir İtfaiyesi personelinin değil ilçe belediyelerinin personeli, ulusal medikal kurtarma ekipleri, Acil Durum ve Afet Yönetimi Müdürlüğü müdahale ekipleri gibi resmi arama kurtarma birimleri ve gönüllülük esasıyla çalışan arama kurtarma ekiplerinin de yararlanabileceği açıklandı. Birinci derece deprem bölgesi olduğu hatırlatılan açıklamada, ülke genelinde az sayıdaki ilde bulunan böyle bir alanın varlığının Balıkesir'e büyük katkıları olacağını ifade eden yetkililer, eğitim alanının yapımının kısa zamanda tamamlanarak Balıkesir'e kazandırılacağını söyledi.

Kaynak: İHA