Vali Cengiz: Her Türlü Yardımı Yapacağız

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, ''Selden zarar gören vatandaşlarımıza gerekli her türlü yardımı yapacağız'' dedi.

Cengiz, önceki gece Durağan ve Dikmen ilçelerinde etkili olan yağış sonrasında bölgede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Kent merkezine 70 kilometre mesafedeki Dikmen ilçesine giden Vali Cengiz, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İncelemeleri sonrasında bir değerlendirme yapan Vali Ahmet Cengiz, devam eden hasar tespiti çalışmaları kapsamında Dikmen ilçesine bağlı 32 köyün elektriklerinin kesik, 7 köy yolunun ise hala kapalı olduğunu söyledi.

Sinop-Samsun karayolu üzerinde bulunan Güzelceçay Köprüsü'nün yıkılması sonrasında ulaşımın yeni yapılan Sinop-Samsun Sahil Yolu güzergahından sağlandığını ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:

''Zarar ziyan tespit çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. 20 civarında hasta vatandaşımız, helikopterlerle hastanelere ulaştırıldı. Dikmen ilçesine bağlı Çevikli Köyünde tek başına yaşayan ve selden dolayı mahsur kalan Adil Öztürk isimli yaşlı bir vatandaş da evinden helikopterle alınarak kurtarıldı. Karayolları ve İl Özel İdaresi'ni ait çok sayıda köprü yıkılırken, bazıları da kullanılmaz durumda. İlçede ve köylerde bulunan bazı su şebekeleri arızalı. Vatandaşlarımızın cep telefonlarıyla görüşmelerini sağlamak için bölgeye seyyar baz istasyonları kuruldu. Dikmen ve Durağan ilçelerinde 50 civarında ev ve iş yerini su bastı. Samsun-Sinop Sahil Yolu yapımını sürdüren firmaya ait şantiye selden dolayı ciddi bir zarar gördü.''

Devam eden hasar tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar Durağan'da 150 Hektar, Dikmen'de ise 237 Dekar ekili arazinin sular altında kaldığını da vurgulayan Cengiz, ''Dikmen ilçesine bağlı Sarıkadı Köyünde selden dolayı hasar görmüş 9 ev, ihtimallere karşı boşaltıldı. Durağan'da 130 büyükbaş, 60 küçükbaş, Dikmen'de ise 20 büyükbaş bir miktarda küçükbaş hayvan telef oldu. Türk Kızılayı'ndan gelen yiyecek ve suların dağıtımı gerçekleştirildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gıda yardımları yapılıyor. Karayolları, DSİ, İl Özel İdaresi ekipleri yoğun şekilde çalışıyor'' diye konuştu.

Selden zarar gören vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını, bu tür afet olaylarında devletin vatandaşının yanında olduğunu ifade eden Vali Cengiz, ''En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Zarar gören vatandaşlarımıza gerekli her türlü yardımı yapacağız'' dedi

Kaynak: AA