Uganda Cumhurbaşkanı, Ölümcül Ebola Virüsüne Karşı Uyardı

Dünyanın en öldürücü virüslerinden olan “ebola”nın başkent Kampala’ya sıçraması üzerine Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni özel yayında konuştu.

Sağlık ekiplerinin aralıksız çalıştığını söyleyen Museveni, virüse yakalanların karantinaya alındığını belirtti.

3 hafta önce başlayan virüs salgınında şu ana kadar 14 kişinin öldüğünü açıklayan yetkililer, halkı her türlü fiziksel temastan uzak durmaları konusunda uyardı. Ayrıca yakınları ölen insanlar cenazelerini kendileri gömmemeleri, sağlık ekiplerinin özel yöntemlerle gömme işlemini yapacakları konusunda bilgilendirildi. Museveni, Kampala’nın en büyük hastanesi Mulago’da bir kaç virüslü hasta ile temaz eden 7 doktor ile 13 sağlık görevlisinin karantinaya alındığını duyurdu. Hastaneye getirilen bir hastanın öldüğü bildirildi.

Batı Afrika ülkesinde 12 yıl sonra tekrar görülen virüsün ilk kurbanı hamile bir kadın oldu. Henüz aşısı geliştirilemeyen ve yakalananların yüzde 90'ının canını alan virüsün belirtileri aniden bastıran yüksek ateş, halsizlik, baş ağrısı, kusma ve böbrek proplemleri. Uganda’da 2000 yılında 425 kişi ebola virüsünün kurbanı olmuştu .